Norėdami išsiaiškinti, kokiomis ypatybėmis skiriasi būstai už tokią pačią nuomos kainą, tačiau esantys skirtinguose miestuose, atlikome nedidelę butų pasiūlos analizę skelbimų portale „alio.lt“. Tie, kas pastaruoju metu ieškojo būsto nuomai, tikriausiai pastebėjo, kad rasti pigų būstą patogioje vietoje gali būti sunku ir paprastai tenka taikytis su kokiais nors nepatogumais, pavyzdžiui, gyventi toli nuo centro arba rinktis mažiau suremontuotą būstą.

Mažiausiai pasiūlymų – Kaune

Visų pirma, patikrinome, kokių variantų galima rasti. Tai, kad mokėti 250 eurų per mėnesį už patogų bent 30 kv. m. butą šiek tiek prilygsta svajonei, įsitikinome ir analizuojant pasiūlymus internetinėje skelbimų svetainėje. Daugiau nuomojamų butų pavyko rasti sostinėje, gana daug Klaipėdoje ir mažiausiai nustatytus kainos bei ploto kriterijus atitiko butai Kaune. Beveik visi variantai, kuriuos radome Kaune, yra Dainavos mikrorajone. Pigų būstą ir Vilniuje, ir Klaipėdoje galima rasti įvairiose miesto vietose.

Sostinėje nuomojami būstai išsiskyrė tuo, kad didžioji dalis jų buvo vieno kambario, kuriuose virtuvė bei svetainė-miegamasis yra sujungti. Tokius variantus dažnai renkasi tie, kas gyvena vieni.

Atkreipėme dėmesį ir į nuomojamų būstų būklę. Senų butų, kuriuose remontas atliktas seniai arba iš vis neatliktas siūlo Kaune ir Vilniuje, Klaipėdoje esantys butai bent nuotraukose atrodo šiek tiek naujesni, su naujesne buitine technika, langais, grindimis.

Galiausiai, išrinkome po vieną variantą Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, kuris atitiko šiuos kriterijus: bute yra du kambariai arba bent virtuvė įrengta atskirai, buto plotas – apie 30 kv. m. ir visi reikalingi patogumai – dušas, virtuvė įrengti pačiame bute.

Butas Klaipėdoje

Klaipėdoje siūlomi butai išsiskiria iš kitų miestų savo plotu. 44 kv. m. butas buvo mažiausias iš atitinkančių pasirinktus kriterijus. Būstas įrengtas Taikos prospekte, devintame daugiabučio aukšte. Jame atliktas remontas, yra balkonas, nauja buitinė technika ir baldai, tačiau iš nuomininkų už butą atsakingas brokeris pareikalautų vienkartinio tarpininkavimo mokesčio, o savininkai – depozito už du mėnesius (nuomos už du mėnesius sumos). Todėl įsikeliant reikėtų sumokėti daugiau nei 500 eurų. Taip pat verta atkreipti dėmesį į tai, kad virtuvėje nėra orkaitės.

Butas Kaune

Kaip minėjome anksčiau, didžioji dalis pasirinktus kriterijus atitinkančių butų, kuriuos NT savininkai siūlo nuomotis Kaune, yra Dainavos mikrorajone (5 iš 7). Tai vienas iš didžiausių Kauno mikrorajonų. Palyginus su butais Klaipėdoje ir Vilniuje, Kaune siūlomi butai dažniausiai suremontuoti seniai, tačiau šiame visa įranga bei baldai gana nauji, yra įstiklintas balkonas. Buto plotas – 45 kv. m., jame įrengtas centrinis šildymas, tačiau vidutinė šildymo kaina nenurodoma. Neminima ir tai, kiek reikėtų sumokėti įsikraustant, tačiau panašu, kad butas nuomojamas be tarpininkų pagalbos. Nurodoma, kad susiekimas su centru iš šios vietos yra geras, atstumas iki jo – šiek tiek mažiau nei 5 kilometrai.

Butas Vilniuje

Butas, kurį pasirinkome sostinėje, yra miegamajame Šeškinės mikrorajone. Virtuvės erdvė sujungta su baldais neapstatyta svetainės-darbo kambario erdve, o miegamasis įrengtas atskirai. Šiame bute taip pat nėra orkaitės. Nors 40 kv. m. bute galėtų gyventi ir du žmonės, miegamajame yra tik viengulė lova. Tarp buto privalumų įvardinama tai, kad arti yra įvairios maisto prekių parduotuvės, viešojo transporto stotelės, patogu miesto centrą pasiekti ir automobiliu.

Šis butas nuomojamas tarpininkų pagalba, todėl reikėtų sumokėti vienkartinį tarpininkavimo mokestį, kuris kiekvienoje NT agentūroje skirtingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)