Erdvus keturių kambarių butas yra Kauno centre, Ožeškienės gatvėje. 115 kvadratinių metrų plote įkurti trys miegamieji kambariai ir svetainė. Įspūdingos ir aukso spalvos detalėmis dekoruotos kitos erdvės – vonios kambarys bei virtuvė. DELFI primena, jog beveik prieš metus kalbėjosi su nekilnojamojo turto (NT) agentūros „Capital“ brokere Gina Mackevičiene, kuri tuomet pripažino, kad tokius prabangius butus parduoti nelengva.

„Kiekvienas daiktas turi savo pirkėją, taip ir kiekvienas būstas turi savo pirkėją. Per kokį laiką jis ateis – sunku pasakyti. Galbūt ateis pats pirmas pirkėjas ir pasakys: noriu, galiu ir perku, bet gali praeiti ir metai, ir du, kol tokį objektą kažkas nupirks. Pati suprantate, kad tai specifinis objektas, todėl pirkėjas turi būti pakankamai specifinis. Žinoma, galima keisti tapetus ar dar kažką, bet jeigu pasiliekant tokį patį interjerą – pirkėjas turėtų būti antikvaro mylėtojas ar specifinio skonio. Iš esmės tai yra prabangus būstas ir tokiam būstui pirkėjų nėra labai daug“, – prieš metus DELFI sakė brokerė.

Iki dabar būstas naujų gyventojų dar nesulaukė, tad paklausėme, ar daug žmonių domėjosi šiuo pasiūlymu.

„Peržiūrų buvo be galo daug, matyt, veikia smalsumas, bet rimtesnis skambutis buvo vienas“, – sako G. Mackevičienė.

Butas Kauno centre

Pastatas, kuriame yra butas, pastatytas dar prieš Pirmąjį pasaulinį karą, todėl buto lubos, kaip būdinga to meto statiniams senamiesčiuose, yra aukštos – 3,3 metro. Visos svarbiausios miesto centro vietos iš šio buto – ranka pasiekiamos.

Jei jus pakerėjo aukso spindesys šiame bute, už jį teks pakloti didelę sumą – įspūdingą būstą kauniečiai atiduotų į naujų savininkų rankas tik už įspūdingą sumą – 350 000 eurų. Kaina nesikeitė nuo tada, kai buvo įkeltas skelbimas apie buto pardavimą. Pasak G. Mackevičienės, taip yra todėl, kad kol kas nėra norinčių pirkti šį butą.

„Matyt, įtaką daro tai, kad nėra degančiai skubu ir svarbu parduoti šiandien. Laukiama realaus pirkėjo, kuris, jei derėsis, kaina bus nuleista. Kol kas tokio, kuris siūlytų konkrečią kainą ir derėtųsi, nebuvo“, – paaiškina G. Mackevičienė.

Prabangus butas Kauno centre

Nekilnojamojo turto agentūra nurodo, kad kapitalinis buto remontas atliktas beveik prieš dešimtmetį – 2009 metais. Visame bute vyrauja rokoko stiliaus baldai ir interjero detalės: puošnūs daiktų apvadai, lenktos formos, gigantiški sietynai, sienas puošia religinės tematikos paveikslai. Tiesa, visų šių baldų bute gali ir nebūti – toks pasirinkimas paliekamas potencialių pirkėjų rankose, skelbime nurodoma, kad butas parduodamas su pageidaujamais baldais ir buitine technika.

Butas Kauno centre

NT brokerės teigimu, susidomėjimas butu buvo milžiniškas. Vienintelis rimtai pasiūlymą svarstęs žmogus klausė, kiek laiko būstas parduodamas ir, atsižveldamas į tai, kad buvo praėję nedaug laiko, nusprendė palaukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (583)