Interjeras kuriamas gyvenamajam 250 kv. metrų ploto vieno aukšto namui. Jį kuriančios studijos „Išmanus interjeras“ vyriausioji projektų vadovė bei architektė Ainė Janušienė teigia, kad pastaruoju metu būtent tokios interjero dizaino tendencijos vyrauja tarp lietuvių pageidavimų.

„Pirmas mūsų klientų pageidavimas buvo turėti modernią klasiką, kas Lietuvoje šiuo metu labai populiaru. Stengiamės išpildyti šį kliento prašymą: įkomponavome šiek tiek klasikinių elementų, baldai daugiau sukurti modernistiniu stiliumi. Kopijavom daugiausia italų dizainerių vardinius darbus, naudojom daug chromo prabangai suteikti, klasikiniai karnizai“, – pasakoja architektė.

Namo interjeras Panevėžyje/ Foto: "Išmanus interjeras"

Pasak jos, šių namų interjere spalviškai dominuoja pilka spalva, naudota daug marmuro, akcentuojami blizgūs paviršiai – prabangos jausmui sukurti, šviestuvai su kristalais, chromuoti staliukai. Sunkūs užuolaidų audiniai, kilimai, grindys iš natūralaus medžio.

„Interjeras dar nėra baigtas, tačiau vyksta darbai. Pagrindinis akcentas yra virtuvė, mes ją kuriam kaip šeimos, svečių zoną, aplink kurią pagrindinis gyvenimas vyks. Mes bandome klientui paaiškinti, kad šiuolaikinis pasaulis juda bendravimo linkme, kad žmonės dabar turi mažai laiko, todėl virtuvės dizainą stengiamės kurti kaip sekcijinį – integruotą į bendrą gyvenamąją erdvę, nes šioje vietoje bus daugiausia susiburimų, švenčių ir maisto gamybos, žinoma. Todėl jam skirta ypatingai daug dėmesio. Šalia gartraukio ir šaldytuvo naudojamas nestandartiškas sieninis apšvietimas, kad būtų įtrauktas į bendrą erdvę kaip sekcijinis baldas, o ne virtuvinį“, – apie namo dizainą kalba A. Janušienė.

Namo interjeras Panevėžyje/ Foto: "Išmanus interjeras"

Projekto nuotraukose pirmiausia akį patraukia išskirtinis darbastalis. Architektė sako, jog jam skiriama išties daug dėmesio, nes čia gyvens didelė šeima, turinti daug švenčių. Pasak jos, nestandartinis sprendimas yra ir užuolaidų panaudojimas virtuvės patalpoje siekiant suteikti jaukumo ir izoliuoti kaitrią vakarinę saulę.

„Kadangi patys esame baldų gamintojai jau dvidešimt metų, didelę reikšmę skiriame ypatingiems, išskirtiniams, sudėtingiems, tačiau įgyvendinamiems baldų sprendimams. Interjerus kuriame jau penkis metus, nes patys klientai panoro šios paslaugos – jog matytų visą interjero vaizdą, ne tik baldus“, – atskleidžia A. Janušienė.

Namo interjeras Panevėžyje/ Foto: "Išmanus interjeras"

Ji taip pat teigia, jog kuriant šį interjerą, nekyla jokių sunkumų ar konfliktų – klientai laisvai sutinka su visais pasiūlymais, drąsiai priima mūsų dizainerių siūlomas idėjas: „Kaip tokiame provincijos miestelyje, tai yra nuostabus gyvenamojo namo projektas. Labai džiaugiamės, kad galėjome įgyvendinti tokius sprendimus, kurie tikrai ne kiekvienam projektui tiktų. Didelę reikšmę turi namo išplanavimas: kad tokį rezultatą išgautume, turime būti dėkingi architektui.“

Namo interjeras Panevėžyje/ Foto: "Išmanus interjeras"

Pasak pašnekovės, pačiame name pakeitimų įvyko labai nedaug: perstumtos miegamojo durys ir šiek tiek sumažinta rūbinė, kad pavyktų įrengti savjonių vonią, kokios nori šeimininkai. Tai yra labai minimalūs pakeitimai, kai taisomas architekto darbas, be to, klientas turi turėti papildomų finansinių išteklių tam.

„Šis projektas labai stipriai konkuruoja su tais, kuriuos teko įgyvendinti didžiuosiuose miestuose. Išskirtinis dalykas yra tai, kad provincijoje žmonės daug lengviau sutinka su dizaineriais, klausosi jų nuomonės, o to negalėčiau pasakyti apie didžiųjų miestų klientus“, – tvirtina A. Janušienė.

Namo interjeras Panevėžyje/ Foto: "Išmanus interjeras"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)