Nors tai gali skambėti kaip naujas reiškinys, toks gyvenimo būdas – jis žinomas „wabi-sabi“ pavadinimu – jau ne vieną amžių yra Japonijos kultūros dalis. „Wabi“ įkūnija paprastą gyvenimą, o „sabi“ apibūdina autentiško senėjimo grožį, rašo houseandhome.com.

Tad panagrinėkime senas ir naujas technikas, kurios leis pamilti savo namų trūkumus.

1. Vintažinės freskos ant tekstilės

Apdriskęs ir išblukęs, išdidintas vintažinis tekstilės dirbinys sudaro grafinį freskos įspūdį. Atspurę kraštai ir atspaustas raštas ypač traukia akį.

Interjero detalės

2. Senovinis veidrodis

Nors šis veidrodis nėra šimtmečių senumo, auksinė lapija suteikia jam senovišką išvaizdą. Jeigu negalite gauti tikro dalyko, galima tai padirbti specialia apdaila. Gražiai nudėvėtas vintažinis kilimas ir visko matęs varinis indas iš Nepalo suteikia vaizdui autentiškumo, o šiuolaikinis pintas suolas tobulai užbaigia seno ir naujo sintezę.

Interjero detalės

3. Apdorojimas druska

Jums patinka padėvėti daiktai, tačiau neturite laiko laukti? Išbandykite produktą „Saltwash“, kuris yra sumaišytas su dažais. Gausite tekstūrinę išvaizdą, kurią tereiks lengvai pašlifuoti. Kad išvengtumėte per didelio šiurkštumo, paruoštą baldą derinkite su grakščiais aksesuarais.

4. „Sashiko“ siuvinėjimas

Audinyje atsiradusias skylutes paverskite žaviais akcentais, pasitelkę japonišką siuvinėjimo techniką, vadinamą „sashiko“. Lopui pasirinkite kontrastingą audinį, o tada su siuvinėjimo lankeliu ir adata apsiūkite aplink skylę pasikartojančiu dygsniu.

Interjero detalės

5. „Kintsugi“ taisymas

Neskubėkite išmesti dužusių keramikos dirbinių ar porceliano indų. Verčiau išbandykite senovinę japonų taisymo techniką „kintsugi“.

Interjero detalės

6. „Boro“ skiautės

Šios skiautinių technikos pavadinimas kilo nuo japoniško žodžio „boroboro“, reiškiančio „sudriskęs“. Nepulkite išteptų ar įplyšusių užuolaidų keisti naujomis, nes šiuos trūkumus galima paslėpti audinių atraižomis. Spalvingos audinių skiautės sukurs vitražo efektą.

Lopymas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)