Tad kaip pasiekti, kad miegamajame karaliautų ramybė ir tyla? Pasak housebeautiful.com tvarkos ekspertų, yra septyni dalykai, kurių negalima įsileisti pro miegamojo duris.

1. Sąskaitos ir kiti dokumentai

Jeigu norite, kad vieta, kurioje miegate, išliktų ramybės uostu, viskas, kas susiję su darbu ir gyvenimo administravimu, turi likti ant darbo stalo kitame kambaryje.

„Niekada miegamajame nelaikau savo dokumentų ar kompiuterio, – teigia tvarkos specialistė Sally Walford, parašiusi knygą „The Clutter Monster“. – Man reikia atsipalaiduoti ir būti ramioje aplinkoje.“

2. Technologijos

Stenkitės, kad jūsų miegamajame nebūtų jokių ekranų. „Jie skleidžia mėlyną šviesą ir elektromagnetinį lauką. Tai yra darbo ar žaidimų įranga, tad ji turi likti darbo ar žaidimų zonoje“, – pataria tvarkos ekspertė Helen Sanderson.

Miegamasis

Ji priduria: „Vienintelė technologija, kurią įsileidžiu į savo miegamąjį, yra stereo aparatūra gražiai, atpalaiduojančiai muzikai. Jeigu miegamajame turite telefoną ar planšetinį kompiuterį, stenkitės naudoti nakties apšvietimą ir išjunkite įrenginį likus valandai iki miego“.

3. Daiktai ant naktinio staliuko

Žinome, kaip lengvai naktinis staliukas šalia lovos apsikrauna tuščiomis taurėmis ir plaukų gumytėmis, tačiau privalote būti negailestingi ir stengtis kasdien nuo jo viską nurinkti.

„Turiu tik tai šalia, ko man reikia, kad galėčiau atsijungti nuo pasaulio ir gerai išsimiegoti, – priduria S. Walford. – Tvarkingas miegamasis suteikia ramybę.“

4. Daiktai po lova

Tvarkos ekspertė Vicky Silverthorn teigia, kad stalčiai ir dėžės po lova nėra geras dalykas. „Geriau miegu žinodama, kad ten švaru ir po manimi erdvė, – aiškina ji. – Tad aš sąmoningai užsisakiau lovą be talpų apačioje. Mano patarimas būtų laikyti po lova tik tuos daiktus, jeigu juos paprasta organizuoti, pavyzdžiui, sezoninius drabužius ar drabužius, kuriuos dėvite tik per atostogas.“

5. Krūvos drabužių

„Jeigu kitą dieną norite lengvo starto, jausitės ramiau, jeigu iš vakaro pasiruošite drabužius ir aksesuarus“, – tikina tvarkos ekspertė Beverly Wade.

Miegamasis

Tai reiškia, kad ant lovos ar kėdės neturi kabėti drabužiai. „Švarius drabužius iškart padėkite į vietą, o purvinus išneškite į skalbyklą. Tuos, kuriuos buvote apsivilkę, jeigu labai reikia, pakabinkite ant kėdės. Tačiau tik kelis“, – priduria V. Silverthorn.

6. Nereikalinga kosmetika ir produktai

„Iš patirties žinau, kad visi turime savo pamėgtą kosmetiką ir naudojamus daiktus, plius kelis daiktus ypatingoms progoms, tačiau visa kita – nereikalingi daiktai, – įsitikinusi H. Sanderson. – Kartą turėjau klientą, kuris miegamajame turėjo maisto atsargų spintelę, bet ji buvo labai tvarkinga. Vis dėlto, nerekomenduočiau to laikyti miegamajame.“

Peržiūrėkite visus savo produktus ir jeigu kažko pastaruosius šešis mėnesius nenaudojote, atsikratykite.

Knygos miegamajame

7. Knygos

Miegamajame gali būti tik viena ar dvi knygos, kurias šiuo metu skaitote. H. Sanderson įspėja, kad nepadėjus jų atgal į lentyną (ar neatidavus) kai perskaitote, netrukus styros visa jų krūva.

„Nekraukite neužbaigtų knygų, kad rinktų dulkes – dėl to užsistovės oras aplinkui lovą“, – teigia tvarkos ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)