Laimė, knygos yra vienas geriausių ir plačiausiai naudojamų interjero elementų, kurį galima išnaudoti mūsų namų stiliui. Tai gera žinia skaityti mėgstantiems žmonėms, nes ji reiškia, kad mes vis dar galime mėgautis skaitymu ir gyventi gražiuose, šiuolaikiškuose ir, svarbiausia, neužgriozdintuose namuose, rašo svetainė thespruce.com.

Žinoma, natūraliausia vieta kavos staliuko knygoms yra pats kavos staliukas. Taigi jei turite krūvelę knygų, kurios tinka staliuko dydžiui, ant jo galite sukurti stilingą knygų kompoziciją. Tačiau jums neverta drovėtis. Pavienė knyga gali turėti savo žavesio, bet knygų krūvelės atrodo ne ką blogiau. Atkreipkite dėmesį į knygų formatą. Ant kavos staliuko geriausiai atrodys vienodo dydžio krūvelės, o ne knygų piramidės.

Knygos interjere

Derinkite knygas su gėlėmis

Vienas iš svarbiausių veiksnių, kaip paversti knygų krūvą nuotraukai parengtu momentu, yra knygų derinimas su kitais stilingais aksesuarais. Gėlės yra bene labiausiai šiam tikslui tinkantis elementas. Kaip ir knygos, gėlės naudojamos nedidelėms kompozicijoms, kad perteiktų gyvą autentiškumo jausmą ir labiau primintų namus, o ne sąmoningai parengtą ekspoziciją. Pasinaudokite tuo savo namuose ir nedideles knygų krūveles derinkite su gėlėmis savo mylimoje vazoje.

Knygos interjere

Knygos šalia lovos

Miegamasis yra puiki vieta stilingai pristatyti savo knygų kolekciją. Jeigu jame nėra vietos knygų lentynai, visada galite išnaudoti naktinę spintelę. Tokios spintelės prie žemos lovos yra geriausios knygų graužikų bičiulės. Kitaip negu svetainėje, ant naktinių staliukų galite įkurdinti savo mėgstamiausių nakties skaitinių mini biblioteką. Tačiau pakartosime dar kartą: papildykite knygas kitais elementais, pavyzdžiui, kambariniais augalais, dubenėliais ar naktiniu šviestuvu, kad sukurtumėt charizmatišką įvaizdį ir tobulą vietą tingiam sekmadieniui.

Knygos interjere

Išdėliokite knygas koridoriuje

Ar gali būti geresnis sutikimas, negu kiekvieną kartą įžengus į savo namus pamatyti savo mėgstamas knygas? Koridorius yra puiki vieta, kurios interjerą galima papuošti savo asmeninės bibliotekos turtu. Koridoriaus lentynos gali suteikti daug erdvės, leidžiančios pademonstruoti savo meilę rašytiniam žodžiui. Be to, knygos gali tapti fonu kitiems interjero elementams. Svarbiausia, parinkti tinkamas knygas. Praleiskite knygas minkštais viršeliais ir rinkitės meno ar dizaino albumus, turinčius daug svorio. Nenustebkite, jei grįžus į namus, jums norėsis nužvelgti savo kolekciją.

Knygų lentyna

Spalvingos knygos ant padėklo

Kurdami mažesnes kompozicijas, galite pasitelkti padėklą. Šis mažas, bet įtakingas interjero elementas gali įrėminti momentą, kuris tikrai patrauks žvilgsnį. Knygas galite išnaudoti vietoj spalvingo akcento, ypač neutralaus dizaino kambariuose. Tačiau netgi spalvingesnėse erdvėse tinkamai parinktos knygos gali tapti puikiu įrankiu, susiliejančiu su kitais spalvingais daiktais ir sukuriančiu kambaryje vizualinės gelmės sluoksnius. Štai šioje nuotraukoje rožinės spalvos knyga susijungia su kitu tos pačios spalvos aksesuaru – padėkliukais, ir suteikia kompozicijai vientisumo, o ryškios gėlių puokštės spalvos suteikia kontrasto ir užbaigia paveikslą.

Knygos interjere

Pjedestalai iš knygų

Dar kitas mažų kompozicijų triukas – panaudoti knygas kaip pakylą kitiems aksesuarams. Tai pritraukia dėmesį ir sukuria kambaryje aukščio bei pakopų sluoksnius. Net jei jums atrodo, kad žvakė ar kambarinė gėlė nenusipelnė tiek daug dėmesio, parinkdami spalvų derinį iš tokios paprastos paletės kaip juoda ir balta, galite viską dailiai sujungti.

Knygos interjere

Nuo grindų į viršų

Sukurti stilingą svetainę yra viena sudėtingiausių dizaino užduočių. Tačiau žinodami, kaip tai padaryti, galite paversti savo kasdienę erdvę magiška. Kaip ir meno kūriniai, knygos gali būti kraunamos ant grindų: tai sukurs autentišką ir nepretenzingą atmosferą. Būtent tarp tokių knygų galite įtraukti vintažinius radinius, senus vadovėlius ar knygas iš savo vaikystės. Visi šie leidiniai gali atgimti ant jūsų namų grindų ir tapti tobulai sukurtos ekspozicijos dalimi.

Knygos interjere

Knygos vonios kambaryje

Knygos gali padaryti įspūdį bet kurioje jūsų namų vietoje, taigi kodėl jų nepadėjus vonios kambaryje? Toks interjero akcentas tinka rimtiems knygų skaitytojams, atsidavusiems dizaino fanatikams ar užkietėjusiems maudynių vonioje mėgėjams. Net jei neturite vonioje lentynos, kuri atlaikytų tokį intensyvų skaitymo pomėgį, knyga maudymosi metu gali tapti nuostabiu, atpalaiduojančiu malonumu ir puikia stiliaus taktika. Sudėtos į lentynas ar padėklus, knygos tinka vonios kambario interjerui, kaip ir kitose jūsų namų vietose. Joms galioja tie patys stiliaus principai. Tačiau yra vienas svarbus dalykas: pasistenkite apsaugoti knygas nuo vandens, kad jis jų nepažeistų.

Knygos interjere
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)