Juodieji Prahos špiliai

Čekijos sostinė Praha – išskirtinio grožio miestas, kurio kiekvienas kvadratinis centimetras žavi kvapą gniaužiančiu vaizdingumu. Vis tik panoraminę idilę trikdo keli gąsdinantys juodi bokštai, neabejotinai keliantys minčių apie juose kadaise gyvenusius burtininkus ir raganas, rašo interestingengineering.com.

Juodieji Prahos špiliai

Mirties kubas

Šiame Lietuvos sostinėje esančiame pastate įsikūrusi šalies prokuratūra. Teigiama, kad kubo forma pastatui suteikia tvarkos, stabilumo, tvirtumo ir griežtumo, padeda kuriant įtaigų ir sutelktą šios institucijos įvaizdį. Vis tik, nuoširdžiai pasakius, šis pastatas labiau panašus į eksperimentinį biurų pastatą, kuriame viskas yra šiek tiek pakrypę.

AT&T pastatas Nešvilyje

Komentuotojai netruko pastebėti, kad šis pastatas neįtikėtinai panašus į visų laikų blogio pastatu vadinamą Saurono akies bokštą. Iš tiesų vaizdas priverčia susimąstyti, kaip gi įmanoma pastatyti pastatą taip, kad vos tik nusileidus rūkui atrodytų, kad čia gyvena burtininkas.

AT&T pastatas Nešvilyje

W. Shakespeare’o teatras Gdanske

Kaip rašo „Wikipedia“, teatro pastatas savo išvaizda turėjo priminti eksperimentinį teatrą, kurio esmė – paprastumas ir universalumas. Pastato vidus ne ką mažiau skurdus nei išorė.

W. Shakespeare’o teatras Gdanske

Denverio meno muziejus

Pastato, kuriame įsikūręs muziejus, pavidalas neabejotinai įspūdingas, tačiau tuo pačiu apima jausmas, lyg pernelyg sparčiai judant galima rimtai susižeisti.

Denverio meno muziejus

Lvovo turgaus aikštė

Šis pastatas – tai XVI a. gotikos stiliaus dvaro rūmai su šiek tiek gluminančiomis šventųjų skulptūromis. Dabartinis pastatas iškilo viduramžių laikus menančios konstrukcijos, sudegusios per gaisrą 1511 m., vietoje ir tapo namais istorijos muziejaus eksponatų daliai.

Lvovo turgaus aikštė

DC bokštas Vienoje

Dėl nelabai aiškios priežasties šis bokštas nuteikia itin niūriai. Nepriklausomai nuo to, kokia veikla vykdoma šiame pastate, mažai ką vilioja galimybė bent prisiartinti prie vieno iš bokšto langų.

DC bokštas Vienoje

Vaiduoklių namas

Šis sąrašas būtų nepilnas, jei į jį nebūtų įtrauktas bent vienas iš tikrųjų blogio titulo nusipelnęs pastatas. Šio tipo vaiduokliškų pramogoms skirtų vietų esmė – netikėtai iššokantys padarai, gąsdinantys aštrių pojūčių ištroškusius lankytojus. Nuojauta, kad bet kurią akimirką iš bet kurio kampo gali iššokti pabaisa, kelia neįprastai stiprų siaubą.

Vaiduoklių namas

America Plaza bankas

Šio banko centrinė būstinė Dalase ne visada atrodo kaip blogų vyrukų bazė iš kibernetinės fantastikos pasaulio. Kartais uždegami neoniniai žalios ir kitų spalvų šviestuvai. Tada šis pastatas labiau primena gerų vyrukų būstinę iš kibernetinės fantastikos pasaulio.

America Plaza bankas

Radaras „Duga“

Nors šis milžiniškas radaras nenaudojamas jau 40 metų, kyla minčių, kad jis galėtų būti ateityje panaudotas vienokiems ar kitokiems piktiems kėslams įgyvendinti.

Radaras „Duga“

Mokslinių tyrimų stotis „Halley“

Ši mokslinių tyrimų stotis priklauso Britų Antarkties tyrimų centrui ir yra įkurdinta ant milžiniško ledo luito, plūduriuojančio Antarktyje. Džiugina tai, kad šis pastatas itin spalvingas, nes kitokiu atveju kiltų nelabai malonių spėlionių dėl atokioje vietovėje vykdomų tyrimų.

Mokslinių tyrimų stotis „Halley“

„Digital Beijing“ pastatas

Šis masyvus pastatas be langų, esantis Pekine, kelia minčių apie jame galimai besidarbuojančias dirbtinio intelekto jėgas, kuriančias dalykus, ne itin palankius žmonijai.

„Digital Beijing“ pastatas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)