Fengšui ekspertė Priya Sher teigia, kad šios filosofijos principai diktuoja būtinybę gyventi harmonijoje su supančia aplinka. Esminis fengšui tikslas – siekti balanso gyvenamojoje ir darbo aplinkoje ir maksimaliai išnaudoti sėkmės potencialą visose gyvenimo srityse.

Išvertus pažodžiui fengšui reiškia vėjo vandenį: vėjas paskleidžia energiją, o vanduo energiją išlaiko, rašo elledecor.com. „Namai – ten gyvenančių žmonių atspindys, - teigė P. Sher. – Jei kurios nors dalies trūksta, ja nesirūpinama ar ten kaupiama neigiama energija, situaciją atspindi namuose gyvenančio asmens gyvenimas.“

Taigi kaip tinkamai pritaikyti šią filosofiją savo namams, kad 2018-ieji būtų sėkmingi ir laimingi? P. Sher mielai pasidalino esminiais patarimais, kuriuos be didesnių vargų galėsite pritaikyti kiekviename namų kambaryje ir erdvėje.

1. Rūpinkitės lauko durimis

Namai pagal fengšui

Namus nuo išorinio pasaulio skiriančios durys reprezentuoja turtą, todėl jos turi būti tiesiog tobulos.

Jei siekiate pritraukti energijos pro duris į namus, duris papuoškite dailiu augalu ir apšvieskite abi jų puses.

2. Sutvarkykite koridorių

Koridorius simbolizuoja galimybes, todėl būtina šią erdvę išvaduoti iš daiktų pančių, kad energija galėtų laisvai cirkuliuoti. Paltus ir batus sukelkite į uždarą spintą – taip neleisite energijai užsistovėti.

Koridorius pagal fenšui

Jei koridoriuje norite aktyvuoti teigiamai veikiančią energiją či, šią erdvę papuoškite dailiu veidrodžiu ar gyvomis gėlėmis, kurios akimirksniu pagerins energiją.

3. Venkite viryklės ir plautuvės susidūrimo

Virtuvė – labai svarbi erdvė, kurios energija simbolizuoja maitinimąsi ir santykių harmoniją. Taigi jokiais būdais nepatartina viryklės ir plautuvės statyti vienos priešais kitą, nes tokiu atveju dėl vandens ir ugnies susidūrimo rizikuojama įsivelti į skandalus.

Virtuvės spalvos taip pat labai svarbios: patartina vengti juodos ir raudonos, nes šios spalvos vėlgi reiškia ugnies ir vandens sandūrą. Viryklės vieta virtuvėje labai svarbi tinkamam mitybinių šiuose namuose gyvenančių asmenų poreikiui užtikrinti.

Virtuvė pagal fengšui

Žvalgantis tinkamos vietos viryklei rekomenduojama vengti erdvės po langu. Netiks ir vietos priešais virtuvės ar lauko duris.

4. Optimalus baldų išdėstymas svetainėje

Pasistenkite, kad baldai svetainėje būtų proporcingi pačiai erdvei. Jokiais būdais negalima blokuoti durų baldais. Pagrindinę sofą patartina statyti prie sienos, kad namų gyventojams ant jos atsisėdus už nugaros būtų suteikiama atrama. Jei siekiate aktyvuoti turtų energiją, kambario kampe pastatykite šviestuvą.

Svetainė pagal fengšui

5. Valgomojo atspindys

Valgomasis ar valgomojo stalas, remiantis fengšui principais, itin svarbus, nes tai yra erdvė, kurioje galite susikoncentruoti į tai, ką valgote. Valgomojo erdvė siejama su Žemės elementu, o tradicinėje kinų medicinoje Žemė siejama su virškinimu. Siekdami optimizuoti energiją šioje erdvėje ant sienos kabinkite veidrodį, kad šis atspindėtų pietų stalą. Dar rekomenduojama stalą puošti šviežiomis gėlėmis.

Valgomasis pagal fengšui

6. Miegamuosiuose vadovaukitės neutralumo principu

Norėdami mėgautis poilsio suteikiančiu miegu miegamuosiuose kambariuose pirmenybę teikite šviesioms neutralioms spalvoms. Dar labai svarbu, kad lova turėtų galvūgalį, atremtą į tvirtą sieną. Idealiausia lovos nestatyti vienoje linijoje su miegamojo durimis. Tam, kad lovai suteiktumėte papildomos atramos, iš abiejų pusių pastatykite po spintelę. Ant šių miegamojo spintelių romantiškai energijai paskleisti įkurdinkite dailių formų šviestuvus ir švelnaus aromato žvakes.

Miegamasis pagal fengšui

7. Visada nuleiskite klozeto dangtį

Visada rūpinkitės, kad vonios kambarys būtų švarus, o klozeto dangtis – nuleistas. Nepamirškite, kad būtent šioje erdvėje turtų galite netekti. Patartina vonios kambaryje įkurdinti augalus, kurie siurbdami vandenį sulėtins turtų pasišalinimą.

Vonios kambarys pagal fengšui

8. Tvarkingo sodo reikšmė

Prie pagrindinio įėjimo į namus esantis sodas simbolizuoja ateitį, todėl labai svarbu juo tinkamai rūpintis. Sodinkite pačių gražiausių gėlių ir visada pasirūpinkite sodo švara ir tvarka. Už namo esantis sodas simbolizuoja sveikatą ir turtus, todėl labai svarbu pasirūpinti ir jo būkle.

Sodas prie namų pagal fengšui

Tam, kad namų gyventojai būtų saugūs ir užtikrinti, gyvatvorės, tvoros ar kitokie atitvarai būtinai turi būti prižiūrėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)