Perspektyviausiais ekspertai laiko miestus, kurių ekonomika sparčiai auga, o juose gyvena daugiausia jauni žmonės. Tokie miestai taps kvalifikuotų darbuotojų magnetais, o tai reiškia, kad investuotojai gali tikėtis nuomos ir pačio būsto kainų augimo.

Investicijoms daugelyje sektoriuje patraukliu miestu įvardijamas Singapūras. Čia nuolat auga nuomos kaina. Kinijos Šendženo miestas laikomas įdomiu kalbant apie investicijas į aukštos klasės prekybinės paskirties objektus. „Savills“ duomenimis, nuo 2008 metų būsto nuomos kainos čia padidėjo 82 proc.

Šanchajuje ekspertai pataria investuoti į viešbučius. Melburne geriausia investuoti į pramoninį aukščiausios klasės nekilnojamąjį turtą, o Šendžene taip pat apsimoka pirkti butų, nes čia yra didžiulis nuomos kainų augimo potencialas.

Kalbant apie aukštos klasės biurų nuomą, analitikai perspektyvia laiko Indonezijos sostinę Džakartą. Šio miesto ekonomika sparčiai auga, o nekilnojamojo turto rinka greitai įžengs į spartaus augimo stadiją, prognozuoja „Savills“ ekspertai.

Taip pat saugiais investicijoms į biurus miestais laikomi Londonas, Tokijas ir San Franciskas. Nuomos kainos čia išliks aukštos ir stabilios.

Kalbant apie būsto nuomą, daugiausia nuomos kainos auga Šanchajuje (59 proc.), Sidnėjuje (57 proc.), Berlyne (53 proc.) ir Frankfurte (42 proc.).

Ekspertai pataria investuotojams koncentruotis į miestus, kuriuose per ateinant dešimtmetį prognozuojamas Z kartos atstovų skaičiaus augimas. Tarp tokių miestų įvardijami Šendženas, Džakarta, Oklendas ir Ostinas.

Deja, tačiau nei Vilnius nei Kaunas į šį sąrašą nepateko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)