Paryžius – trečia pagal dydį „Airbnb“ rinka pasaulyje, jame – apie 65 tūkst. butų nuomos skelbimų, informuoja newsru.com.

Paryžiuje nuo gruodžio 1 d. įvedė privalomąją nuomojamo būsto registraciją savivaldybėje. Registruoti reikia tik tuos būstus, kurie nuomojami per interneto platformas. Sąraše ne tik „Airbnb“, bet ir „Homelidays“, „Abritel“, „HomeAway“, „Paris Attitude“, „Sejourning“ ir „Windu“.

Registruoti būstą privalo ir tie, kurie nuomoja jį per savo atostogas – vos kelias savaites per metus. Šalia skelbimo interneto platformoje būsto savininkas turi nurodyti ir miesto administracijos suteikto leidimo numerį.

Paryžiaus valdžia grasina paduoti į teismą „Airbnb“, jei platforma nepašalins iš savo tinklalapio nelegalių būstų. Šiuo metu Prancūzijos sostinė – trečias miestas pasaulyje pagal nuomos skelbimų skaičių. Pagal „Mastercard“ reitingą, tai viena iš geriausių „Airbnb“ rinkų, nes platformoje siūloma apie 65 tūkst. namų. Dar 35 tūkst. būstų siūloma konkurentų interneto svetainėse.

Kol kas visus reikalingus dokumentus susitvarkė tik 11 tūkst. nekilnojamojo turto savininkai, t. y. maždaug trečdalis iš tų, kurie nuomoja būstą, teigė savivaldybės atstovas Ianas Brossatas.
Valdininkai rado „Airbnb“ apie tūkstantį nelegalių skelbimų ir dar po 100 kitose interneto svetainėse. Paryžiaus valdžia išsiuntinėjo įspėjamuosius laiškus visoms būsto nuomos platformoms. Jei jos neišims iš savo platformų ginčytinų skelbimų, savivaldybė ketina kreiptis į teismą.

Paryžiaus valdžia atkreipė dėmesį į „Airbnb“, nes ėmė gauti skundų, kad platforma skatina būsto nuomos Paryžiuje kainų didėjimą.

Primename, kad panašias taisykles įvedė ir rugpjūtį Ispanijoje. Naujas įstatymas uždraudė nekilnojamojo turto savininkams Balearų salose nuomoti būstą be licencijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)