„Pavyzdžiui, konkretus butas Niurnberge, kurio nuotraukas pateikiu. Kaina 30 eurų parai. Jo skirtumas nuo daugumos lietuviškų butų, kurie siūlomis turistams, ne remontas, o mažos detalės“, – pasakoja lietuvis.

Keliautojas sako, kad pas mus apartamentuose už 30 eurų nakčiai, greičiausiai, rasi pigų čiužinį ir skardinę šakutę, kuri tokia plona, kad ją sunku paimti nuo stalo.

„Paprastos detalės. Atskrendi į svetimą miestą ir randi ne tik kavą, arbatą, bet ir aliejaus. Jei norėsi pasigaminti pusryčius, tau reikės nusipirkti tik pačius produktus, bet ne aliejų ir kitas smulkmenas, kurias vis tiek paliksi. Šeimininkui tokios mažos smulkmenos kainuoja palyginti nedaug, o jaukumo ir patogumo suteikia“, – aiškina lietuvis.

Jis mini ir daugiau detalių. Pavyzdžiui, jei ant stalo padėta žvakė, šalia būtinai bus ir degtukai, kad nereikėtų naujoje vietoje versti visų stalčių ir ieškoti kuo ją uždegti. Šalia bus padėta stalo žaidimų, sausainių ar saldainių. Jei vonioje vėsu, stovi elektrinis šildytuvas, naujos vienkartinės šukos, šlepetės. Skalbimo mašina, džiovyklė - privalomi daiktai.

„Smulkmenas supirkti kainuoja šimtą eurų. Tačiau užtenka investuoti vieną kartą ir žmogus, kuris atvažiuos į tavo butą, jausis visai kitaip. Be to, kai daiktai, kitaip nei dažnai pas mus, nėra tiesiog rinkinys iš nereikalingų savo ir giminaičių atsargų, jie sukuria jaukesnę atmosferą“, – pasakoja keliautojas.

Lietuvis sako, kad, pavyzdžiui, Lenkija per keletą metų ypatingai pasikeitė. Dabar ten daugybė naujos statybos butų, kokybiškų ir kur kas geriau įrengtų loftų nei Lietuvoje.

„Lenkijoje aptarnaujant keliautojus jau praktiškai galioja vokiškas standartas. Tiek trumpalaikei nuomai skirtuose butuose, tiek kaimo turizmo sodybose. Palyginus Lietuvos kaimo turizmo sektoriuje kainos didesnės nei Lenkijoje, o iš paslaugų kokybės gauni tik gamtos grožį“, – pasakoja lietuvis ir sako, kad Lenkijoje kiekvienais metais stengiasi apsistoti kokioje nors tenykštėje kaimo turizmo sodyboje.

Paslaugų kokybe kaimyninėje valstybėje kol kas neteko nusivilti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)