„Ilsintis Pietų Amerikoje kilo mintis, kad galima nusipirkti NT Margaritos saloje. Klimatas ten nuostabus“, - Lietuvos NT brokerių forume pasakojo Arūnas Valinskas.

Jis įsigijo kotedžą atskiroje bendruomenėje su priežiūra, atskiru paplūdimiu. Kiek vėliau į ten atskrido Žilvinas Žvagulis.

„Mums, dviem nučiuožusiems draugams, šovė į galvą mintis, kodėl ant jūros kranto neįsigijus baro. Lietuvoje išsinuomojome jūrinį 12 metrų konteinerį ir pilną prikrovėme įrangos, reikalingos, kad veiktų baras. Ten buvo visko, nuo šaldytuvų iki apšvietimo įrangos. Po to siuntėme brigadą šį konteinerį iškrauti ir įrengti barą. Iki tol mūsų investicija buvo tik geroje vietoje esanti malkų krūva“, - pasakoja A. Valinskas.

Jis pasididžiuodamas sako, kad greitai saloje pasklido gandas, kad lietuvių baras yra geriausias saloje, ten nuostabiai švarus paplūdimys, kuriame nėra nė vienos nuorūkos.

„Vietiniai ilgai nesuprato, kam reikia taip švariai valyti paplūdimį. Iš šešių tam darbui pasamdytų žmonių išėjo penki, nes jie nenorėjo ilgai ir sunkiai dirbti su grėbliu“, - sako A. Valinskas.

Tačiau pelningas darbas truko trumpai. Po trijų savaičių atvažiavo vyrai brangiais automobiliais ir paklausė, ar gali prekiauti narkotikais. Atsakymas buvo „ne“. Po to buvo dar keli vizitai ir toks pat klausimas. Po kiekvieno vizito ir neigiamo atsakymo patikrinimai ėmė dažnėti. Prasidėjo įvairūs valdžios institucijų draudimai.

Kita bėda - po pirmojo sezono dėl sūraus jūros vandens surūdijo ir sunyko visa įranga nuo šaldytuvų iki elektronikos. Dar viena nesėkmė, kuri galutinai palaidojo šį verslą, tai ekonominės sankcijos Venesuelai, dėl kurių pašlijo šalies ekonominė padėtis.

„Anksčiau buvo bent du skrydžiai iš Venesuelos ir Europos į šią salą. Dabar nėra nė vieno. Nors kiekvienas turistas ten išleisdavo bent tūkstantį dolerių. Dabar to nėra. Be to, dėl sankcijų kriminalinė padėtis - labai nestabili. Važiuoti tiesiog pavojinga, nes gali apiplėšti, atimti turtą“, - sako A. Valinskas.

Jis sako šia kryptimi nebenorintis važiuoti. Sako, kad net atsisakė rengti vienos įmonės darbuotojų vakarėlį, nes tai per daug pavojinga.

Kol kas turtas – pats baras - ten liko.

„Man pavyko parduoti žemės sklypą ir visa investicija, įskaičiuojant baro pirkimą ir įrengimą sugrįžo. Dabar liko baras, bet dėl jo kol kas galvos nesuku“, - pasakoja A. Valinskas.

Juokaudamas jis pasiūlė Lietuvos brokeriams užsiimti šio turto pardavimu.

Šou žvaigždė į NT šiuo metu investuoja Kipre ir sako, kad suprato, jog nėra tikslo belstis su persėdimais į Pietų Ameriką, kai galima įsigyti turtą Viduržemio jūros saloje, kur amžina vasara, o vieta iš Vilniaus pasiekiama greičiau nei Nida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)