Jeigu jūs neprieštaraujate, kad miegosite ant atbrailos, ir sėdėdamas tualete ant unitazo galėsite paliesti visas keturias sienas, tuomet jums toks būstas tobulai tinka, rašo metro.co.uk.

Pigi nuoma

Jei atvirai, šie butai tikrai dailūs. Be to, jų nuoma per mėnesį atsieis tik 700 – 1200 svarų – kituose Londono rajonuose už tokią kainą galite išsinuomoti tik vieną kambarį.

„Butų miestai“ yra skirti tiems žmonėms, kurie negali sau leisti gyventi pirmoje ir antroje Londono zonose.

Bent pusė tokių butų atitiks kriterijus, iškeltus mero projektui „London Living Rents“, ir bus skirti nuo 30 tūkst. iki 60 tūkst. svarų per metus uždirbantiems žmonėms.

Šie butai bus siūlomi tik tiems gyventojams, kurių pajamos neviršys tam tikros ribos. Be to, juos bus galima tik išsinuomoti: taip siekiama, kad jie nebūtų perparduoti dėl pelno.

Nekilnojamojo turto vystytojai „U+I“ tokius butus planuoja įrenginėti daugiabučiuose namuose su bendromis poilsio zonomis. Kiekvieno buto plotas sieks nuo 19 iki 24 kvadratinių metrų.

Megapolių dalia

„Kompaktiškas gyvenimas yra pasiteisinęs sprendimas tokiuose didmiesčiuose kaip Tokijas, Niujorkas ar Paryžius. Tai vietos, kuriose gyventojų tankis yra mažesnis negu Londone“, - teigė „U+I“.
„Mūsų vizijoje centrinė Londono dalis yra tarsi bendruomenių centras, skriejantis orbita aplink mūsų butų miestus“, - pažymi bendrovė.
Aiškindama, kodėl mano, kad tokie butai yra reikalingi, bendrovė atsakė, kad nedideles pajamas gaunantiems žmonėms sudėtinga rasti būstą Londono nekilnojamojo turto rinkoje, kurios kainos yra užkeltos iki dangaus aukštumų.

„Daug žmonių renkasi Londono priemiesčius, tačiau tai verčia juos gyventi izoliuotą gyvenimą, toli nuo darbovietės ir dažnai toli nuo draugų bei darbovietės kolegų“.

„Tai nėra gerai ir pačiam Didžiajam Londonui bei aplinkiniams rajonams, nes tai apkrauna mūsų transporto sistemą ir sukuria dar blogesnes važiavimo sąlygas“.

Nori žmones grąžinti į centrą

„Nukenčia ir centrinė Londono dalis: kai ištisas segmentas dirbančių gyventojų negali sau leisti gyventi centrinėje dalyje, Londono širdis tampa ne tokia įvairi“, - teigė bendrovė.

„U+I“ Viktorijoje įrengė du demonstracinius butus ir tikisi vystyti tokių būstų statybas kartu su vietos valdžia. Prieš tai bendrovė užsakė tyrimą, kuris parodė, kad kiekvienais metais Londone reikia maždaug 50 tūkst. naujų butų, tačiau naujai statomi namai patenkina tik pusę šio poreikio.

„U+I“ vadovo pavaduotojas Richardas Uptonas teigė: „Gyventi centre šiuo metu gali sau leisti tik labai turtingi ar tik retkarčiais atvykstantys žmonės, arba tie asmenys, kurie dar gyvena likusiuose socialiniuose būstuose“.

„Žmonės vis labiau nori gyventi, dirbti ir žaisti toje pačioje vietoje, o mes trokštame pastatyti kažką, kas ne tik užpildytų tuščias Londono vietoves, bet ir atgyvintų bendruomenes ir turėtų tikrą socialinę bei ekonominę naudą“.

„Būtų idealu, jei tokius daugiabučius galėtume statyti su viešojo sektoriaus institucijomis, turinčiomis nenaudojamos žemės. Viešasis sektorius iš to turėtų papildomos socialinės naudos: iš šių butų nuomos jis gautų taip reikalingas pajamas ir tuo pačiu išsaugotų nuosavybės teises“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)