Ferdinandas Porsche gamyklą Štutgarte įkūrė 1931 metais. Pradžioje tai buvo konsultacinė kompanija. Pirmoji užduotis F. Porsche teko tarpukariu - Vokietijos vyriausybė pavedė užduotį sukurti „tautos“ automobilį. Kalbant paprasčiau - sukurti „Volkswagen“. Taip atsirado legendinis "Vokswagen Beetle".

Pirmasis „Porsche“- „Porsche 64“ - sukurtas 1939 m. naudojant daugumą "Volkswagen Beetle" dalių.

Tačiau didžioji kompanijos istorija prasideda 1963 metais – tuomet pasirodė pirmasis 911. Būtent 911 yra tai, kas lėmė „Porsche“ sėkmę ir kodėl šis gamintojas tapo tokiu išskirtiniu.

911 nėra pats pigiausias modelis, todėl 1996 metais buvo pasiūlyta pigesnė alternatyva – kabrioletas „Boxster“. Kaimynams ir draugams būtų galima pasigirti, kad turite 40 proc. 911 – būtent tiek bendrų dalių turi „Boxster“ ir 911. Abu jie pagaminti ant tos pačios bazės. Skirtumas tas, kad 911 variklis sumontuotas gale, o „Boxster“ – per vidurį,

Šiuo atveju mes turime pačią galingiausią versiją – Boxter S su 3,2 litro varikliu.

Laidos vedėjas Paulius Garkauskas juokavo, kad būtent taip atrodo viduramžio krizės automobilis.

Plačiau - naujame „Spausk Gazą!“ epizode.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)