Pirmiausia, kas tai yra TCR? Šios trys raidės anglų kalboje reikštų „Touring Car Racing“. Baltijos šalių TCR klasės čempionate be R. Čapkausko startavo visas būrys lietuvių, tačiau jis vienintelis su TCR bolidu atvyko į Nemuno žiedą.

„Šiai dienai tai yra Nr. 1 pasaulyje. Taip yra todėl, kad visame procese dalyvauja gamintojai, o automobiliai pasižymi paprastumu. Šioje mašinoje visi agregatai yra standartiniai – motoras, turbina, greičių dėžė. Tai lemia, kad kilometro kaina yra nedidelė“, - pasakoja R. Čapkauskas, vairuojantis „Cupra TCR DSG“ bolidą.

Pirmajame etape Latvijoje R. Čapkauskas TCR sprinte buvo nepavejamas. Antras liko su tokiu pačiu bolidu važiavęs Julius Adomavičius. Iš 11 klasifikuotų dalyvių – net 7 lietuviai.

Kainos - įdomiausias dalykas. Naujas TCR modelis kainuoja nuo 90 tūkst. iki 140 tūkst. Eur. Naudotą galima įsigyti nuo 65 tūkst. Eur.

Vienas dalykas nusipirkti automobilį, kitas dalykas – jį išlaikyti ir eksploatuoti. Kiek tai kainuoja naujame „Spausk Gazą!“ epizode papasakojo R. Čapkauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)