„Į priešais Tymo turgų, kitoje Maironio gatvės pusėje esančią automobilių stovėjimo aikštelę iki šiol vairuotojai važiavo chaotiškai, dažnai keliant pavojų pėstiesiems. Dėl to kelio bortai iš Maironio gatvės pusės buvo pakelti, pakeistas ir aiškiau nurodytas įvažiavimas. Tokiu būdu eismas tapo saugesnis visiems eismo dalyviams”, – pakomentavo Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Ilgą laiką žmonės skundžiasi, kad šios populiarios miesto aikštelės savivaldybė nesiryžta išasfaltuoti. Kaip paaiškino savivaldybės specialistas, artimiausiu metu jos asfaltuoti arba šioje vietoje įrengti požeminę aikštelę nežadama.

„Artimiausiu metu asfaltuoti šios stovėjimo aikštelės neplanuojama, ji turėtų būti rekonstruota kartu su Maironio gatve”, – sako G. Grubinskas.

Jau dabar į aikštelę negalima patekti kertant šaligatvį. Nepadarys to net ir labiausiai norintys – įvažiavimas į šaligatvį atitvertas augalų klombomis. Apgadintą šaligatvį savivaldybė jau spėjo sutvarkyti.