Pasak UAB „Longo“ vadovo Pauliaus Valiukėno, prieš įsigyjant norimą automobilį, patartina jį išbandyti gyvo važiavimo metu dėl keletos priežasčių. Visų pirma, siekiant įsitikinti, kad automobilis yra techniškai tvarkingas, kaip ir nurodo jo pardavėjas.

„Pirmą kartą užvesdami variklį, įsiklausykite, ar nesigirdi jokių pašalinių garsų, atkreipkite dėmesį, kokios spalvos dūmai sklinda iš automobilio išmetamojo vamzdžio. Apžiūrėkite prietaisų skydelį, įsitikinkite, ar jame nedega įspėjamosios lemputės“, – pataria automobilių pardavimo ekspertas.

Jis taip pat papildo, kad tam tikros automobilio problemos gali būti pastebimos tik pasiekus tam tikrą greitį.

„Gali būti, kad esant didesniam greičiui stabdžiai pradės „mušti“ per vairą, bus jaučiamas blogas ratų suvedimas, automobilį trauks į šoną. Važiuojant taip pat rekomenduojama įsiklausyti į variklio, greičių dėžės, pakabos ir kitų techninių dalių skleidžiamus garsus“, – aiškina jis ir priduria, kad tvarkingas automobilis turi veikti tyliai.

P. Valiukėnas pažymi, kad bandomojo važiavimo metu taip pat galima patikrinti bėgių veikimą – ar jie nešokinėja, ar įsijungia vienodai. Taip pat ar automobilis sklandžiai važiuoja ir pavarų dėžė gerai veikia tiek didinant, tiek mažinant greitį. Kaip ir įvertinti stabdžius: „Koja išmynus stabdžio pedalą, automobilio stabdymas turi vykti iš karto. Pedalas negali būti labai laisvas, nes tai gali byloti apie esamus stabdžių sistemos gedimus.“

Anot. P. Valiukėno, „pasimatuoti“ transporto priemonę yra taip pat aktualu norint įsitikinti ar joje vairuotojas jaučiasi pakankamai komfortiškai.

„Realiomis sąlygomis išbandydamas automobilį, vairuotojas gali suprasti ar šis jam ne tik patinka ir tinka, bet ar yra optimalaus dydžio, pasižymi geru matomumu, patogia sėdėsena, gera garso izoliacija ir kitomis patogumą salone užtikrinančiomis funkcijomis. Susipažinti su automobilio savybėmis, „stoviu ant kelio“, – sako automobilių ekspertas.

Jis dėmesį taip pat atkreipia į šeimas su vaikais, šioms rekomenduodamas patikrinti ar automobilyje yra įmontuotos vaikų saugumą užtikrinančios technologijos bei kitus niuansus.

„Mažuosius auginantiems tėveliams, prieš įsigyjant automobilį, būtina patikrinti ar jame yra ISOFIX kėdučių tvirtinimas, įsitikinti, kad šis tvarkingai veikia, pabandant kėdutę įmontuoti. Taip pat įvertinti vietą salone, kaip ir erdvę bagažinėje. Remiantis patirtimi, klientai patikimiausiai jaučiasi, kuomet patys sulanksto vaikišką vežimėlį, jį įdeda į bagažinę ir pamato realią situaciją“, – pasakoja sertifikuotų automobilių pardavimų specialistas.

Visgi, automobilių ekspertas akcentuoja ir pavienių automobilių pardavėjų vangumą pirkėjui suteikti galimybę automobilį išbandyti išriedant už pardavimų aikštelės ribų.

„Klientai atvykę į saloną ir sužinoję, kad su automobiliu šie gali susipažinti ne tik apėjus kelis ratus aplink jį, paskaičius aprašymą ir jame pabūvojus, bet ir sėdant už vairo ir pasijaučiant tikru jo šeimininku, neretai nustemba. Mat automobilių apžiūros portretas, po apsilankymų automobilių turguose, būna įsivaizduojamas kur kas paprastesnis“, – šypteli P. Valiukėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją