Pusė apklaustųjų – 54 proc. (1747 balsai) mano, kad toks sprendimas buvo teisingas, nes susiaurinta gatve nebuvo įmanoma pravažiuoti. Dar 15 proc. (496 balsai) mano, kad sprendimas siaurinti gatvę buvo beprasmis ir šioje gatvėje išvis nieko nereikėjo daryti.

Visgi yra ir manančių kitaip. 28 proc. respondentų (908 balsai) atsakė, kad gatvę reikėjo palikti susiaurintą. Dar 3 proc. (106 balsai) klausimas pasirodė neaktualus.

Viso MadeinVilnius.lt apklausoje dalyvavo 3257 gyventojai. Apklausa vyko nuo pirmadienio, gegužės 15 d. iki penktadienio, gegužės 19 d.

Saltoniškių gatvės plotis bus atstatytas į buvusį. Tai portalui MadeinVilnius.lt, praeitą savaitę, patvirtino miesto meras Valdas Benkunskas. Iš siaurinimo projekto paliks tik saugumo salelę.

„Girdėdami gyventojų nuogąstavimus dėl kamščių susidarymo Saltoniškių gatvėje, priėmėme sprendimą atstatyti gatvės plotį į buvusį. Pagal ankstesnius projekto pakeitimus, šaligatvio ir žaliųjų juostų plotas buvo išplėstas eismo juostų skaičiaus sąskaita, tačiau jau dabar matome, kad sprendinio naudos neatsveria sukuriamų problemų”, – pakomentavo Valdas Benkunskas.

Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į vilniečių skundus dėl susidarančių kamščių. Prieš kelias savaites Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras nurodė sostinės savivaldybei šalinti kliūtis iš siaurinamų miesto gatvių.