Meras teigė, kad pirmiausia iš 4 eismo juostų Saltoniškių gatvėje buvo nuspręsta palikti tik 2, o toks sprendimas buvo numatytas dėl dviračių ir pėsčiųjų takų plėtros, mat ją vykdant reikėjo padidinti didelės sankryžos saugumą. Vis dėlto, meras pripažino, kad tinkami vertinimai iki galo atlikti nebuvo.

„Sprendiniai buvo neįvertinti per tą prizmę, kad didelis automobilių srautas važiuojantis skersai pradėjo labai kištis. Užteko poros savaičių pamatyti, kad tai yra esminės klaidos, kurios kainuoja dideles spūstis“, – kalbėjo V. Benkunskas.

Paklaustas ar koalicijos partneriai iš Laisvės partijos tokiam sprendimui pritarė, ar vis tik tokį sprendimą meras priėmė vienašališkai, V. Benkunskas teigė, kad buvo pasiektas susitarimas, o jis, pirmiausia, dėl bendro darbo ir dėl aiškių principų.

„Visa ši gatvių tema arba gatvių infrastruktūros priežiūros tema mes iš esmės susikeitėm vietomis. Dabar mano komanda prižiūri šią sritį, aš pats asmeniškai daug laiko ir dėmesio skiriu ir čia yra principų klausimas, prioritetų klausimas. Tai jeigu mes kalbame apie gatvių infrastruktūrą Vilniuje, tai labai atvirai su koalicijos partneriais mes susitarėme, kad kuruodami šitą sritį, mes, pirmiausia, skirsime dėmesį prastos būklės gatvių remontui – nekeičiant nei važiuojamosios juostos pločio, nedarant naujų techninių projektų, kurie sąlygotų inžinerinių tinklų pakeitimą, kas ir išbrangina, ir laiko prasme ilgiau užtrunka – tai tiesiog kelio dangos sutvarkymas, nes mes skaičiuojam daugiau kaip 200 kilometrų avarinės būklės gatvių Vilniuje.

Tai yra nemaži pinigai ir reikalauja nemažai žmogiškųjų investicijų, nes turime turėti pajėgius rangomus, kad jie dirbtų visą vasarą, visą sezoną ir darbus padarytų sklandžiai. Negalime sau leisti to, kai gatvės yra išfrezuojamos ir paliekamos trims mėnesiams vilniečiams automobilius daužyti į duobes. Tai šis principas buvo sutartas, kad mes pirmiausia tvarkome ten, kur reikia remonto būdu, o jau tas humanizavimas ateis tada, kai mes susitvarkysime su ta buitim ir higiena, kuri trukdo gyventi patogiai“, – „Žinių radijui“ sakė Vilniaus meras.