„Inter Cars Lietuva“ Padangų skyriaus vadovas Dmitrijus Murnikovas teigia, kad vizualiai apžiūrėdami padangas galite įvertinti patys. Pradėkite nuo padangos protektoriaus. Įsitikinkite, kad jis yra pakankamai gilus ir tolygiai nudilęs, be jokių nelygumų.

„Visose padangose yra protektoriaus dilimo indikatoriai, paprastai vadinami dilimo juostomis. Šiuos indikatorius galima rasti įvairiose protektoriaus vietose ir jie bus lygūs su protektoriaus paviršiumi, reiškia, kad padanga pasiekė leistiną nusidėvėjimą. Taip pat turėtumėte patikrinti kiekvienos padangos šoną ir įsitikinti, kad nėra matomų pažeidimų“, – pataria D. Murnikovas.

Padangos

Kuo eksploatavimui svarbus padangų amžius ir kaip jį nustatyti?

Visi žino, kad padangos nėra amžinos, tačiau dauguma vairuotojų nesivargina tikrinti, ar jos dar tinkamos. Nors tai neatrodo didžiulė problema, tačiau važiuoti su senstančiomis padangomis iš tikrųjų gali būti gana pavojinga, ypač esant nepalankioms oro sąlygoms.

D. Murnikovo teigimu, sužinoti padangos amžių labai paprasta. Padangos pagaminimo datos kodas yra nurodomas ant padangos šoninės sienelės ir yra įtrauktas į skaičių seriją, žinomą kaip DOT kodas. Šis kodas yra svarbus nustatant padangų pagaminimo datą, taip pat identifikuojant padangą.

Padangos

„Pirmieji du skaičiai rodo padangos pagaminimo savaitę, o paskutiniai du – pagaminimo metus. Taigi DOT įspaudas su skaičiais 4020 rodo, kad padanga buvo pagaminta 2020 m. 40 savaitę“, – aiškinaD. Murnikovas.

Įsitikinkite, kad važinėjate su nesenomis padangomis

Tai, kad Jūsų padangos vis dar turi protektorių ir jo gylis, kaip nustatyta teisės aktuose, yra ne mažesnis kaip 1,6 mm, nebūtinai reiškia, kad šias padangas saugu eksploatuoti. Net jei protektorius atrodo gerai, padangos gumos mišinys laikui bėgant vis tiek gali prastėti – net jei jūsų automobilis stovi nenaudojamas.

Be to, svarbu pažymėti, kad net jei su padanga nebuvo važiuota kelyje, tai nereiškia, kad ji tikrai nauja. Kartais net prieš daugelį metų pagamintos padangos parduodamos kaip neva naujos. Prieš pirkdami būtinai patikrinkite pagaminimo datą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)