Inter Cars Lietuva“ produkto specialistas Aurimo Andzelevičiaus teigimu, nė vienas nesame apsaugas ir nuo nelaimių kelyje, todėl automobilyje reikėtų turėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais ir avarinio sustojimo ženklą. Šiuos dalykus būtina naudoti sustojus kelyje, kad būtumėte aiškiai matomi kitiems vairuotojams. Taip pat reikalaujama turėti 1–2 kg talpos miltelinį gesintuvą, skirtą lengviesiems automobiliams. Mūsų patarimas – įsigyti ne mažiau kaip 2 kg talpos gesintuvą, kad ištikus nelaimei ugnį gesinančios medžiagos nepritrūktumėte.

„Rekomenduočiau automobilyje taip pat turėti žibintuvėlį, darbines pirštines, tempimo lyną, žibintų lempučių ir saugiklių komplektus, o ilgesnėms kelionėms iš anksto pasirūpinkite alyvos, aušinimo ir langų skysčių atsargų, kad prireikus jų netektų ieškoti“, – pataria A. Andzelevičius.

Užtikrinti kelionės komfortą padeda aksesuarai

Prieš kelionę taip pat apgalvokite, ko gali prireikti jos metu, ir pasirūpinkite tam skirtais automobilio vidaus aksesuarais. Kad vairuoti būtų patogu, naudokitės telefono laikikliu, navigacija ir vaizdo registratoriumi.

„Nors vaizdo registratorius gali atrodyti tikrai nebūtinas, vis dėlto tai yra puikus įrenginys, kuris eismo įvykio metu padeda nustatyti kaltininką, leidžia užfiksuoti kelių chuliganų elgesį, įrašyti įdomias turistines trasas. Naudojant šiuolaikinius vaizdo registratorius taip pat galima įrašyti vaizdą antrąja kamera automobilio gale“, – sako A. Andzelevičius.

Kad keleiviai jaustųsi patogiai, rekomenduojama įsigyti kaklo pagalvėlių, kurios itin praverčia ilgai važiuojant. Vertėtų pagalvoti ir apie sėdynių užvalkalus, salono ir bagažinės kilimėlius, kad salonas išliktų švarus. Bagažinėje patogu turėti ir prie jos sienelių priklijuojamą krepšį ar dėžę, skirtą susidėti, pavyzdžiui, automobilio priedus, chemines priežiūros priemones ar gesintuvą.

Kelionė automobiliu

Apie ką reikėtų pagalvoti keliaujant su vaiku?

Pirmiausia įsigykite patogią vaikišką kėdutę, kuri ne tik užtikrina saugumą kelionės metu, bet ir suteikia daug patogumo. Kėdutė turėtų būti pritaikyta jūsų mažyliui pagal svorį, ūgį, amžių ir būtinai sertifikuota.

„Mažuosius keliautojus svarbu apsaugoti ir nuo saulės spindulių, nes jie vaikus gali erzinti. Todėl pasirūpinkite ir šoninių stiklų uždangalais nuo saulės. Taip pat galite uždėti ant sėdynės nugaros apsaugą su kišenėmis, kuriose galėsite laikyti vaiko daiktus, o kartu apsaugosite ir saloną, kad nesusiteptų“, – teigia A. Andzelevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją