„Nuo praėjusios vasaros iki dabar fiksavome neįprastai daug lietuvių automobilių vagysčių Europoje. Tačiau šįkart gavome kitokį pranešimą. Žmonės keliavo į Ispaniją ilgesniam laikui, išsinuomojo automobilį, važiuojantys juo buvo sustabdyti kitų žmonių ir apvogti. Tokių nelaimingų atsitikimų atveju svarbu žinoti, kokias teises turite ir į ką reikėtų pirmiausia kreiptis“, – komentuoja Ieva Rapkauskė, draudimo bendrovės „If“ turto žalų grupės vadovė.

Vagystė įvyko važiuojant greitkeliu, lietuvius pasivijo kitas automobilis ir pradėjo rodyti ženklus, kad kažkas negerai ir nedelsiant reikėtų sustoti. Automobiliams sustojus ir išlipus keleiviams, ilgapirščiai aiškino, jog dega padangos, o kol buvo pasakojama ši istorija, kitas vagis iš lietuvių automobilių greit pagriebė rankines ir spruko.

„Po šios vagystės žmonės iškart susisiekė su policininkais, jie nurodė adresą, kuriuo reikėtų nuvykti į artimiausią policijos skyrių. Ispanijos pareigūnai įvykį tiria. Teisingas sprendimas buvo iškart kreiptis į teisėsaugą“, – teigia I. Rapkauskė.

Pasak specialistės, keliaujant automobiliu reikėtų pasidomėti galimomis grėsmėmis ir žinoti prevencinius patarimus, kaip elgtis patekus į tokią situaciją: „Svarbiausia neprarasti budrumo, jei keliaujate keliese, nelipti visiems iš automobilio arba išlipus būtinai jį užrakinti. Ši prevencija taikoma ne tik keliaujant užsienyje, tokio ar panašaus tipo vagysčių gali pasitaikyti ir Lietuvoje. Tad dar vienas labai svarbus žingsnis – važiuojant automobiliu užsirakinti tam, kad ilgapirščiai nesugebėtų pribėgti prie automobilio ir pavogti jame esančių daiktų.“

Pastebima, kad keliautojai atostogų metu yra kur kas mažiau dėmesingi. „If“ duomenimis, vidutinė daiktų praradimo užsienyje dėl vagystės išmoka siekia 500 eurų. Prieš planuojant kelionę į kitą šalį, dažnai galima sulaukti perspėjimų, kad ypač reikia saugoti asmeninius daiktus tokiose vietose kaip metro ar traukiniuose. Didmiesčiuose kuprines ar krepšius rekomenduojama nešti priglaudus prie savęs, ant krūtinės, kad visuomet būtų galima matyti savo daiktus ir juos apsaugoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją