Kelią pakeitė duobės

Skaitytoja Karolina į „Delfi“ redakciją kreipėsi pasakodama, kad Pilaitės mikrorajone esanti Vorupės gatvė – tikrų tikriausia katastrofa vairuotojams, mat visas kelias nusėtas duobėmis, kurios, tirpstant sniegui, prisipildė vandens, todėl važiuoti šiuo keliu tampa dar labiau pavojinga. Tiesa, prireikus eiti pėsčiomis, kelias taip pat nedžiugina, mat dėl telkšančio vandens žvyrkelis patapęs kone purvo vonia.

Šiuo keliu besinaudojantiems vairuotojams kantrybė baigėsi kovo 14 dieną, kai dėl prastos kelio dangos, čia įstrigo įmonės „Barbora“ automobilis. Važiuodamas per balą automobilis įkrito į duobę, iš kurios jam išvažiuoti nebepavyko.

Duobėje įstrigo automobilis

Šio incidento nuotraukos kaip mat pasklido socialinio tinklo „Facebook“ grupėse, o internautai nestokojo nuostabos bei svarstė, kaip apskritai taip galėjo įvykti.

Gyventojai piktinasi, kad dėl tokios kelio dangos kasdien tenka laužyti automobilius, o kelio priežiūra niekas nesirūpina.

Numatomas 50 proc. darbų finansavimas

„Delfi“ susisiekus su Vilniaus miesto savivaldybe, Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaidai specialistas Gabrielius Grubinskas teigė, kad „Vorupės gatvė kol kas nėra perduota savivaldybei prižiūrėti.

Vorupės gatvė Pilaitėje

„Statant šį kvartalą, vystytojai ir statytojai suformavo privažiavimo keliukus, kurie susijungė į išvažinėtą žvyrkelį, kuris yra iki šiol. Kadangi tai nėra savivaldybei priklausanti gatvė, jos priežiūra kol kas turėtų rūpintis vystytojai.

Gyventojai yra pateikę paraišką dėl šios gatvės įrengimo, finansuojant 50 proc. rangos darbų sumos, o likusią dalį finansuojant savivaldybei. Šiuo metu jau yra rengiamas gatvės įrengimo projektas, jis bus užbaigtas šiemet. Realių gatvės įrengimo ir sutvarkymo darbų data priklausys nuo to, kada bus surinkta visa finansavimo suma“, – aiškino G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)