Apie Vilijampolės mikrorajone suburzgusią kelininkų techniką Kauno miesto savivaldybė gyventojus informavo praėjusių metų spalį. „Numatyta atnaujinti Linkuvos g. važiuojamąją dangą ir apšvietimą. Sutvarkytą prastos būklės kelią papildys nauji pėsčiųjų bei dviračių takai”, – tąkart buvo rašoma savivaldybės pranešime.

Šį pavasarį užbaigti darbus žadėjusi savivaldybė juda pagal planą. Linkuvos g. jau gali riedėti vairuotojai, tačiau šie pastebėjo, kad gatvė kur kas siauresnė nei buvo prieš tai.

„Atsižvelgiant į tai, kad Linkuvos g. yra vienpusio eismo, dalį jos nuspręsta skirti pėsčiųjų ir dviračių takams”, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Dabar Linkuvos g. plotis nuo Ariogalos g. iki Radvilų Dvaro g. bus 3,75 m, už Radvilų Dvaro g. gatvė išplatės iki 6,5 m.

Anot A. Pakalniškio, atliekant Linkuvos g. remontą, jau įrengti nauji gatvės pagrindai, apatinis asfalto sluoksnis, pėsčiųjų ir dviračių takų pagrindai, naujas apšvietimas. Šiuo metu klojamos trinkelės pėsčiųjų takuose.