Skaitytojas Dainius į „Delfi“ redakciją kreipėsi neslėpdamas pasipiktinimo ir klausdamas, ar apskritai ši gatvė kelininkų nėra pamiršta. Vyras teigė, kad kiekvieną darbo dieną į darbą ir iš jo jam tenka važiuoti būtent T. Narbuto gatve, o joje leistinas greitis jau pusė metų apribotas iki 30 km/val. Nors pats vyras pripažįsta, kad dažnas vairuotojas šio ribojimo nepaiso ir važiuoja anksčiau galiojusiu leistinu 60 km/val. greičiu, neramina tai, kad taikant tokius ribojimus T. Narbuto gatvėje ties Sėlių gatve buvo pastatytas greičio matuoklis, o anot vilniečio, tai – kone pasišaipymas iš vairuotojų.

„Visada piko metu čia nusidriekia spūstys, prie to jau buvom pripratę, bet dabar važiuojant net ne piko metu čia vis tiek driekiasi spūstys. Jau nuo praeitų metų dar šiltų dienų čia buvo pradėti kelio darbai, tiesiamas asfaltas, keičiami kelio bortai ir dėl to visus ribojimus ir didesnes spūstis buvo galima pakęsti. Bet dabar šioje gatvėje nėra vykdomi jokie darbai, bet tie ženklai kaip stovi, taip stovi.

Daugumai vairuotojų jau trūko kantrybė ir jie važiuoja, kaip važiavę anksčiau, bet kadangi neseniai T. Narbuto gatvėj ties nusukimu į Žvėryną buvo įrengtas naujas matuoklis, visi vairuotojai kalno apačioje priversti gerokai labiau sulėtinti greitį, o dėl to eismas šioje gatvėje yra nuolat sutrikdytas.

Leistino greičio ribojimai Teodoro Narbuto gatvėje

Visa ši situacija yra kažkoks pasišaipymas iš žmonių, nes dabartinė T. Narbuto gatvės dangos būklė nė kiek neprastesnę už buvusią anksčiau, kai kuriose vietose netgi visiškai nauju asfaltu galima važiuoti. Taip, trūksta eismo juostų, bet juk žmonės nėra kvaili, supranta, kaip tom dviem juostom važiuoti tiesiai, o prie sankryžų yra ir juostos, ir rodyklės. Bet niekam niekas nerūpi, turim dabar pusė metų važinėti 30 km/val. greičiu nors kelininkų aplink nė nematyti“, – pasipiktinimo neslėpė vairuotojas.

Vilnietis teigė, kad tokie greičio ribojimai įrengti ne tik važiuojantiems nuo Laisvės prospekto, tačiau ir įsukantiems nuo Edukologijos žiedo ar Saltoniškių gatvės, nors, anot jo, važiuojant nuo centro apskritai kelio darbai vykdomi nėra, tik pradėti šaligatvio atnaujinimo darbai.

Vis dėlto, Vilniaus miesto savivaldybės atstovai pabrėžė, kad priežasčių, kodėl šioje gatvėje reikalingi eismo ribojimai – yra, todėl vairuotojai turėtų būti kiek kantresni.

„Greičio ribojimai T. Narbuto gatvės atkarpoje įvesti dėl tiesiamo pėsčiųjų ir dviračių tako ir su juo susijusių kitų gatvės pertvarkymo darbų. Nors žiemos metu statybos darbai yra sustabdyti dėl jiems tęsti netinkamų oro sąlygų, atkarpa yra laikoma statybviete, todėl, užtikrinant eismo saugumą, ribojimai palikti galioti. Pėsčiųjų ir dviračių tako tarp Laisvės ir Konstitucijos prospektų tiesimo darbus planuojama tęsti nuo kovo vidurio, o eismo ribojimai bus panaikinti užbaigus darbus arba kai tai jau bus galima padaryti, atsižvelgiant į saugaus eismo organizavimą, t. y. vėliausiai iki liepos pabaigos“, – savivaldybės poziciją dėstė Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas.

Paklausus, ar kantrybės netekusius vairuotojus jau fiksuoja ir greičio matuoklis, savivaldybės atstovas pabrėžė, kad kol kas jis vis dar ruošiamas naudoti, o apie tai įspėja ir ten įrengtas ženklas.

„Ties sankryža su Sėlių gatve įrengtas greičio matuoklis vis dar yra ruošiamas naudoti, o fiksuoti pažeidimus jis pradės atlikus metrologines patikras. Matuoklis fiksuos ne tik automobilių greitį, bet ir raudono šviesoforo signalo nepaisančius vairuotojus. Dabartine kryptimi matuoklis stebės nuo Laisvės prospekto atvažiuojančius automobilius, fiksuos greičio viršijimo atvejus ir raudono šviesoforo signalo nepaisančius vairuotojus. Tačiau technologiškai yra galimybė matuoklį apsukti, kad jis fiksuotų iš kitos pusės – nuo Konstitucijos prospekto – atvažiuojančius automobilius. Dėl to matuoklio kryptis gali būti pagal poreikį periodiškai keičiama“, – aiškino G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)