Vilniečiai jau nuo 16 val. dalijosi įspėjimais, kad kai kurios miesto gatvės tapusios tikrų tikriausia čiuožykla. Vairuotojai vieni kitus ragino vengti kelio iš Rudaminos į Skaidiškes, mat, anot ten važiavusių, kelias visiškai padengtas ledu, o dėl to eismas – visiškai sustojęs.

Slidus kelias

Apie ypač slidų kelią pranešė ir važiuojantys Plytinės gatve, taip pat Jašiūnų gyvenvietės link. Visame mieste ėmė formuotis spūstys.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Vilniaus miesto Eismo valdymo centras informuoja, kad šiuo metu transporto spūstys susidaro šiose pagrindinėse miesto gatvėse:

  • Kareivių g. link Kareivių–Kalvarijų–Ozo g. sankryžos;
  • Ozo g. link Kareivių—Kalvarijų—Ozo g. sankryžos;
  • Kareivių g. link Kareivių—Verkių g. sankryžos (nuo Žirmūnų g.);
  • Žirnių g. link Minsko pl.–Žirnių–Liepkalnio g. sankryžos;
  • Lukiškių g. link Lukiškių–Gynėjų g. sankryžos;
  • Kareivių g. link Kareivių g.–Žirmūnų g. sankryžos (važiuojant nuo O. Milašiaus g.);
  • Švitrigailos g., link Kauno g.—Švitrigailos g. sankryžos (iš centro);
  • Olandų g. link Olandų žiedo;
  • Konstitucijos pr. link Konstitucijos pr. — T. Narbuto g. žiedo;
  • Geležinio Vilko g. link Geležinio Vilko–Žalgirio g. sankryžos (iš centro);
  • Šeimyniškių g. link Konstitucijos pr.;
  • J. Jasinskio g. link J. Jasinskio — Pamėnkalnio — V. Kudirkos g. sankryžos;
  • Laisvės pr. link Laisvės pr.—Rygos g.—Buivydiškių g. sankryžos (iš centro).
  • Pilaitės pr. link Pilaitės pr. — Spaudos g. sankryžos (iš centro);
  • Eišiškių pl. link Dariaus ir Girėno g.;

Vilniaus miesto Eismo valdymo centras taip pat informuoja apie eismo įvykį Geležinio Vilko g. už Geležinio Vilko–Ukmergės g. sankryžos (link tunelio). Vairuotojams rekomenduojama rinktis kitą maršrutą bei būti atidžiais.

Kelininkai ruošėsi iš anksto

Tiesa, kad bus slidu, kelininkai įspėjo dar ketvirtadienio ryte. Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Grindos“ atstovai teigė, kad kelininkai snygiui ruošėsi iš anksto.

„Sinoptikai prognozuoja, kad šiandien, apypiečiu, pradės lengvai snyguriuoti, o jau 14–15 val. drėbs kaip reikiant. Remiantis dabartine meteorologine informacija, silpniau/smarkiau snigs iki pat paryčių.

Reaguodami į orų permainas, „Grindos“ darbuotojai dar šiąnakt nubarstė tiltus, viadukus, estakadas, įkalnes ir nuokalnes, kur ledo sluoksnis susidaro greičiausiai. Iki vakarinių eismo srautų papildomai nubarstysime ir visas prioritetine tvarka prižiūrimas gatves. Snygiui įsismarkavus (jei reikės), dirbsime verstuvais, o likutinę sniego masę tirpinsime druskų mišiniais. Eismo sąlygos bus sudėtingos, būkite atidūs“, – skelbė „Grindos“ atstovai.

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad didžiojoje šalies dalyje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios arba drėgnos, tik pietryčių Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio vietomis padengtos pažliugusiu sniegu, provėžotos, slidžios.

Mažesnio eismo intensyvumo keliai visoje Lietuvoje padengti pažliugusio, prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Vilkaviškio, Šilalės, Telšių, Plungės ir Pagrybio rajonuose eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 200 m.

Pietryčių Lietuvoje silpnas snygis, kitur be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 2 laipsnių šalčio.

Naktį vietomis eismo sąlygas sunkins plikledis ir lijundra!

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį krituliai (vyraus sniegas). Plikledis, galima lijundra. Temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją