Vilnietis Aleksandras neslėpė pasipiktinimo, kai Baltupio gatvėje į įkalnę neįvažiavę viešojo transporto autobusai buvo priversti sustoti, o atvykęs kelininkų valytuvas jiems negalėjo padėti vien dėl to, kad gatvė buvo per siaura, jog šalia išsitektų ir viešojo transporto autobusas, ir „Grindos“ valytuvas.

Vilnietis socialiniame tinkle „Facebook“ patalpino vaizdo įrašą, kuriame vyras papasakojo apie susidariusią situaciją.

Vilniaus miesto savivaldybė, paklausus apie susidariusią situaciją, pabrėžė, kad sekmadienį iš tiesų viešojo transporto autobusai buvo sustoję Baltupio gatvėje, tačiau pabrėžė, kad dėl snygio ekstremalios eismo sąlygos buvo susidariusios daugelyje gatvių ir kelių.

„Sekmadienį ir naktį į pirmadienį buvo itin prastos oro sąlygos – snygis buvo tokio intensyvumo, kad vos nuvalius gatves jos vėl buvo gausiai užsningamos. Toks sniego kiekis pastaraisiais metais nėra dažnas reiškinys, o kitomis žiemiškų orų dienomis savivaldybės įmonė „Grinda“ su problemomis nesusiduria.

Buvo dedamos ir toliau bus dedamos maksimalios pastangos prioriteto tvarka valyti miesto gatves – pirmiausia magistralines, kur eismas intensyviausias, o vėliau – mažesnio eismo intensyvumo. Nuvalytas sniegas yra kaupiamas specialiai tam numatytose vietose, o jei jo kiekiai viršija vietos pajėgumus – „Grinda“ sniegą išveža“, – teigė savivaldybės atstovai.

Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas, teigė, kad pertvarkant gatves, skiriama dėmesio tiek pakankamam automobilių stovėjimo vietų pločiui, tiek važiuojamajai daliai pagal teisės aktuose numatytus reikalavimus.

„Konkrečiai Baltupiuose, humanizuojant gatvę, parkavimo vietos įrengtos paliekant pusės metro saugos zoną, o posūkiuose važiuojamosios dalies plotis siekia 6,8 metro. Gyventojai atkreipia dėmesį į praplatintą šaligatvį, tačiau jis važiuojamosios dalies pločiui įtakos neturėjo, nes važiuojamąją dalį ir šaligatvį šioje vietoje skiria brandūs medžiai.

Atsižvelgiant į pokyčius miesto gatvėse, gatvių valymu besirūpinanti savivaldybės įmonė „Grinda“ nuolat peržiūri žiemos darbų planus, apmoko darbuotojus ir įsigyja naujos technikos, padedančios sklandžiau valyti gatves. Šiemet bendrovė įsigijo 4 naujus sunkvežimius su barstymo įranga: 2 mažus sunkvežimius, pritaikytus darbui siaurose gatvėse ir 2 padidinto pravažumo sunkvežimius, leidžiančius lengviau dirbti sodų ir atokiau nuo miesto centro esančiose gatvėse“, – komentavo G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)