Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka provėžoti, vietomis padengti prispausto, pažliugusio sniego arba ledo sluoksniu, teigiama direkcijos pranešime žiniasklaidai.

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašoma rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir atkreipti dėmesį į pavojingus kelių ruožus ir sumažinti greitį prieš juos, t. y. sankryžas, miško proskynas, taip pat būti atidžius važiuojant per tiltus ir viadukus.

Šalyje be kritulių. Oro temperatūra nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio.
Naktį eismo sąlygas sunkins plikledis ir lijundra.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį numatomi krituliai. Daug kur, daugiausia pietinėje šalies pusėje, susidarys lijundra, plikledis. Žemiausia oro temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio.

Dėl lijundros ir galimo pavojaus įspėja ir meteorologai. „Facebook“ grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbiama, kad vakare ir naktį, dėl numatomos lijundros eismo sąlygos šalies keliuose gali būti ypač sudėtingos.

„Virš šaltokos Lietuvos žemės aukštesniuose atmosferos sluoksniuose jau užslinkusi šiluma ir jau artimiausią naktį mus pasieks kritulių zona iš pietvakarių. Dėl to iš debesų krintantis sniegas pakeliui iki žemės ištirps, o pasiekę įvairius paviršius vandens lašeliai staigiai užšals taip viską padengdami ledo sluoksniu. Svarbiausia ko reikėtų tikėtis:

Lijundros pirmiausia pasieks pietvakarinius šalies rajonus ir prasidės šią naktį dar iki vidurnakčio. Vėliau reiškinys išplis į daugelį regionų, tačiau ypač sudėtinga situacija bus pietinėje dalyje, Kaune ir Vilniuje. Žemėlapyje lijundros zonos pažymėtos raudona spalva.

Lijundra pietiniuose regionuose su tarpais gali tęstis iki pat vėlyvo antradienio vakaro, taigi beveik visą parą.

Keliuose situacija bus itin sudėtinga, nepaisant to, kokius pajėgumus paskirs kelininkai. Venkite nereikalingų kelionių, jei turite vykti, pasilikite laiko atsargą. Jeigu dabartinės prognozės teisingos, bus blogai.

Taigi rytoj namuose nepamirškite ne tik piniginės ar telefono, bet ir sveiko proto. Būkite išskirtinai atidūs“, – skelbiama įraše.

Tiesa, kai kuriose rajonuose pirmadienį eismo sąlygos sudėtingos nuo pat ryto. Popiet BNS pranešė, kad dėl kelius padengusio ledo Raseinių rajone sutriko barstytuvų darbas, vairuotojai buvo perspėjami apie susidariusią ekstremalią vairavimo situaciją.

Kaip BNS sakė Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius Edmundas Jonyla, mieste ir rajone dėl šalčio keliams pasidengus ledu sutriko ir pats barstymas – nuo kelio buvo nuvirtęs barstytuvas.

„Situacija tokia – paledijo Raseinių rajone ne visai vienodai, įvairiose vietovėse. Apie Ariogalą buvo palediję, kai kur barstytuvas nuvirtęs, sutriko pabarstymas regioniniuose keliuose. Tempo nėra, nes patys barstytuvai sunkiai judėjo tais keliais“, – BNS sakė E. Jonyla.

Anot administracijos vadovo, pirmiausia buvo pabarstytos Raseinių gatvės, tuomet vykta į rajoninius kelius.

„Problema su barstytuvais, nes barstytuvas neįvažiuoja į kalną, neturėjo kaip pabarstyti. Daugumoje vietų yra ir žvyro krūvos pabarstymui supiltos, bet kai palediję, nelabai naudos yra“, – teigė E. Jonyla.

Pasak jo, susidariusi situacija trikdė eismą – sudėtinga į mokyklas atvežti moksleivius, o autobusų parko transportui judėt rajoniniais keliais.

Perpiet jis teigė bendravęs su rajono seniūnais. Situacija šiuo metu, pasak E. Jonylos, šiek tiek geresnė, žadama, jog iki vakaro visi keliai bus pabarstyti.

Raseinių rajono meras Audrius Bautronis feisbuke pirmadienį įspėjo vairuotojus turi būti atsargiems.

„Atsakingos institucijos dirba savo darbą nuo ankstaus ryto. Dedamos visos pastangos, kad būtų pabarstyta kuo daugiau kelių per kuo trumpesnį laiką“, – pranešė meras.

Anot jo, nuolatos bendraujama tiek su bendrove „Kelių priežiūra“, tiek su „Raseinių komunalinės paslaugos“, siekiant užtikrinti saugesnes eismo sąlygas Raseinių rajone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją