Vilniaus miesto savivaldybės įmonės JUDU atstovai informavo, kad pirmadienio rytinis pikas fiksuojamas be didelių pokyčių lyginant su ankstesnėmis dienomis.

Anot jų, spūstys formuojasi intensyviausiose vietose – Kareivių gatvėje dėl vykdomų darbų ir ribojimų, mat čia sumažėjus gatvės pralaidumui spūstis nusidriekė net už Valakampių tilto.

Taip pat transporto spūstys susiformavo Savanorių prospekte ties Račių g. Čia pirmoje juostoje buvo remontuojamas šulinys, o tai turėjo įtakos sklandžiam eismui.

Ukmergės gatvėje eismą apsunkino A juostoje paliktas autobusas su užsienio numeriais. Įtariama, kad transporto priemonė sugedusi.

„Spūstys neužsitęsė, kol kas nematome didelių pokyčių“, – rytą reziumavo JUDU atstovai.

Nuvažiavo greičiau nei įprastai

Tiesa, spūstimis skundėsi ne visi, mat kai kurie vairuotojai pastebėjo, kad šiandien tą patį atstumą įveikti pavyko greičiau nei ankstesnėmis dienomis. Renginių organizatorius Linas pasakojo, kad nuvažiuoti iš Trakų iki Vilniuje, Šiaurės miestelyje esančio Ogmios miesto, įprastai jam trunka apie valandą ar net daugiau, todėl jis liko maloniai nustebęs, kad šį pirmadienį tikslą pavyko pasiekti per 44 minutes.

„Dažniausiai gana ilgai tekdavo stovėti Ozo gatvėje, kur susidarydavo didžiulė spūstis, tačiau šiandien ten buvo tik kokia viena trečioji įprastos spūsties. Kitose gatvėse taip pat spūstys buvo gerokai mažesnės, pasijaučiau taip, lyg važiuočiau savaitgalį. Panašu, kad visi pajuda greičiau, kai viešojo transporto autobusai nevažiuoja, nes būtent jei padiktuoja lėtesnį tempą, dėl ko ir visas eismas juda lėčiau“, – pastebėjimais dalijosi Linas.

JUDU atstovai teigė, kad visiškai realu, jog judantiems nuosavu transportu šiandien galėjo pavykti tikslus pasiekti greičiau, tačiau ne dėl to, kad sumažėjo viešojo transporto. Anot atstovų, apie streiką buvo skelbiama ir informuojama, todėl iš anksto žinodami, kad situacija mieste gali būti sudėtingesnė, turintys galimybę, tikėtina, šiandien pasiliko dirbti namuose.

Lengva tikrai ne visiems

Vis dėlto, planavusiems į darbus vykti viešuoju transportu, šis rytas apkarto. BNS pasidalijo, su kokiomis patirtimis teko susidurti tokį keliavimo būdą mieste pasirinkusiems vilniečiams.

Jeruzalės viešojo transporto stotelėje po 7 val. ryto lūkuriavo apie 30–40 žmonių.

„Vilniaus viešajam transportui“ (VVT) skelbiant, kad į gatves neišriedėjo daugiau nei pusė planuotų autobusų, čia autobusai vyko gerokai retesniu, nei įprasta, grafiku. Dalis keleivių, pavyzdžiui, į 1G maršruto autobusą, tiesiog netilpo ir buvo priversti laukti toliau.

35-erių dizaineris Julius, dirbantis Konstitucijos prospekte, sakė įprastai į darbą autobusu užtrunkantis apie pusvalandį, tačiau šįkart neabejoja, kad kelionė užtruks bent dukart tiek.

„1G pilnas atvažiavo, mano 69-asis iš Bajorų dabar važiuoja kas valandą, tad reikės su trimis-keturiais persėdimais nuvažiuoti iki Konstitucijos prospekto, kur dirbu“, – BNS sakė vyras.

„Bet suprantu, visi nori daugiau gauti“, – teigė jis, paklaustas, kaip vertina streiką.

„Tikiuosi, nuvažiuosiu“

22 metų medicinos studentė Diana Voitukevič pirmadienio rytą laiką tvirtino susiplanavusi taip, kad spėtų į praktiką gydimo įstaigoje ir tikisi nevėluoti.

„Tikiuosi, ne visi išeis į tą streiką. Man šiandien reikėtų važiuoti apie valandą, labai tikiuosi per ją ir nuvažiuoti. Bet žiūriu į kamščius... tikiuosi, nuvažiuosiu“, – kalbėjo mergina.

Ji pripažino, kad streikas, ypač piko metu pirmą savaitės dieną, sukelia daug nepatogumų.

„Gal jie geriau tai darytų, pavyzdžiui, šeštadienį, sekmadienį, bet tikrai ne darbo dieną? Nes gal žmogus tikrai kažkur labai skuba, gal į darbo pokalbį“, – tvirtino D. Voitukevič.

56-erių pardavėja Marina Tymošenko sakė į pirmąjį autobusą spėjusi laiku, tačiau jau mato, kad įprastinė kelionė į darbą Konstitucijos prospekte užtruks ilgiau.

„Viskas pasisekė, laiku atvažiavo autobusas. Bet pusvalandį palikau limitą – maža ką, gal nespėsiu, gal dar kas. Pagal tai, kad reikės laukti 12 minučių autobuso, tai bent 15 minučių atvažiuosiu vėliau“, – kalbėjo moteris.

Ji tikino suprantanti streikuojančiuosius, tačiau tikisi, kad jie pagaliau sės derybų su VVT administracija ir streikas neužsitęs.

„Žmonės važiuoja į darbą. Tikiuosi, kad gal ir nebus to streiko, todėl kad gal supranta vairuotojai, kad žmonėms reikia į darbą važiuoti, gal susitars kaip nors“, – teigė M. Tymošenko.

JUDU atstovai informavoiandien, kad pirmadienį rytinio piko eismo srautas intensyviausiose sankryžose didesnis 2,5 proc.

Intensyviausios sankryžos:

  1. Ukmergės g. – Geležinio Vilko g.
  2. Kalvarijų g. – Kareivių g. – Ozo g.
  3. Geležinio Vilko g. - Žalgirio g.
  4. Geležinio Vilko g. – Mokslininkų g.
  5. Geležinio Vilko g. – Gerosios Vilties g.
  6. Laisvės pr. – Pilaitės pr. – T. Narbuto g.
  7. Liepkalnio g. – Žirnių g. – Minsko pl.
  8. Ukmergės g. - Fabijoniškių g.
  9. Kareivių g. - Žirmūnų g.
  10. Žygimantų g. - A. Goštauto g.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)