Vairuotojams pavyko užfiksuoti, kaip pasikeitė eismas Vilniuje iškritus sniegui. Vairuotojai pasakoja, kad Minsko plente eismas paralyžiuotas abiem kryptimis, mat dėl slidžios kelio dangos sunku judėti sunkiajam transportui.

Sudėtingos eismo sąlygos fiksuojamos jau nuo ketvirtadienio vakaro, tačiau dėl susidariusio plikledžio kelionės penktadienio ryte ne vienam tapo rimtu iššūkiu.

Draudikai jau fiksuoja nuostolius ir skelbia, kad vien penktadienio ryte dėl apgadintų transporto priemonių kreipėsi 25 proc. daugiau vairuotojų nei įprasta. Dalis vairuotojų, tikėtina, dėl žalos kreipsis vėliau, todėl patirtos žalos skaičiai gali augti.

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad sėl buvusio ir besitęsiančio snygio sudėtingesnės eismo sąlygos išlieka rytų ir pietryčių Lietuvoje, čia vietomis kelių dangos slidžios, su šlapio sniego provėžomis, o mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose puraus ar prispausto sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 cm.

Direkcija prašo vairuotojų atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Žiemiškai geresnės eismo sąlygos vakarų, šiaurės vakarų Lietuvoje, kur kelių dangos daugiausia šlapios.

Šiaurės rytų, rytų ir pietų Lietuvoje silpnas snygis, kitur šalyje be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)