„Visi žinome tą banalią frazę, kad kelininkus žiema „užklumpa netikėtai“. Čia tolygu mokyklinuko prisipažinimui apie nepadarytus namų darbus. Kaune dirba savo darbą išmanantys specialistai. Technika į gatves išrieda vos iškritus sniegui ar pasirodžius plikledžiui. Druskos atsargos užpildytos su kaupu, todėl neabejoju, kad sulig pirmuoju šaltuku miesto gatvės išliks saugios“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Artėjančiai žiemai „Kauno švara“ paruošė 16 sunkvežimių su priekiniais ir šoniniais verstuvais. 14 iš jų turi ir barstytuvus. Pėsčiųjų takus valys 18 traktorių. Kelininkai sandėlį su atsargomis užpildė jau daugiau kaip 5 tūkst. tonų druskos.

„Stebime orų prognozes kasdien. Minusinės temperatūros ir pirmojo sniego galimai sulauksime dar šią savaitę. Daugiausia problemų sukelia apie nulį svyruojanti temperatūra. Bet vairuotojai ir pėstieji gali būti ramūs – sniego verstuvus ir kastuvus pagalandę kelininkai tam bus pasiruošę.

Tikėdamiesi plikledžio, standartiškai kelio barstymą druskos mišiniais pradėsime nuo tiltų, viadukų ir įkalnių. Čia vairavimo sąlygos būna sudėtingiausios. Kaune iš viso yra apie pusantro tūkstančio gatvių, todėl paprastai darbus pradedame nuo ilgiausių ir intensyviausių arterijų. Analogiškai darbai vyksta ir pėsčiųjų zonose“, – teigė „Kauno švaros“ atstovas Jonas Tumpa.

Praėjusiais metais „Kauno švara“ nuvalė ir įvairiais druskos mišiniais nubarstė maždaug 273 mln. kv. m gatvių, tiltų ir viadukų. Šaltuoju metų laiku miestą švarina daugiau nei 100 darbuotojų.

Prašo vairuotojų supratingumo

Kelininkams ne visada pavyksta gatves nuvalyti tinkamai – tam neretai sutrukdo šalikelėse paliktos transporto priemonės. Tad kaip ir prieš kiekvieną artėjančią žiemą „Kauno švaros“ darbuotojai apeliuoja į vairuotojų sąmoningumą, prašydami nepalikti automobilių kur papuola, ypač ties stovėti draudžiančiais kelio ženklais.

„Kelio ženklai įrengiami ne tik eismo saugumui, bet ir sklandžiam gatvių tvarkymo procesui užtikrinti. Kelininkai dėkoja vairuotojams, paliekantiems savo automobilius stovėjimo aikštelėse ar toliau nuo pagrindinių susisiekimo arterijų.

Svarbu suprasti, kad tik taip galime greičiau ir geriau nuvalyti gatves. Druska pabarstytas kelias reiškia lengvesnes bei saugesnes vairavimo sąlygas, mažesnes spūstis ir, be abejo, kur kas geresnę eismo dalyvių nuotaiką“, – pridėjo J. Tumpa.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)