Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Viskas apie automobilius“ vairuotoja pasidalino apmaudžia istorija, kaip bandydama išvengti vienos duobės įvažiavo į kitą, o dėl patirtų. nuostolių teko paploninti ir piniginę.

„Nesu tas žmogus kuris skundžiasi internetinėje erdvėje, bet šiandieną buvo paskutinis lašas. Noriu pasidalinti, manau, kiekvieno vairuotojo kasdienybe Vilniaus mieste – netvarkingos Vilniaus gatvės, kuriuose duobė ant duobės, lopas ant lopo, o tame lope dar skylė. Kurių fiziškai neįmanoma apvažiuot nes apvažiuodamas vieną įvažiuosi į kitą. O tada iš savo kišenės turėsi susimokėti. Ar niekada nesusimastėm, jog būtent tokių kelių dėka automobilio amorizacija pabrangsta dvigubai?

Susidūrėme ir mes šiandieną su tokia situacija Mindaugo gatvėje, kurioje įvažiavęs į duobę gali ne tik ratlankius pamesti bet ir visą pakabą. Paskambini policijai, niekas nieko nežino, galiausiai po valandos laukimo atvažiuoja pareigūnai, kurie puikiai paaiškina jog, bylinėtis su Vilniaus ,iesto Savivaldybe yra tiesiog beprasmiška, nes tai kainuos begalę sveikatos ir laiko, na o jiems įrodymų trūks nes neaišku ar būtent dabar įvažiavai būtent į šitą duobę. Na taip, juk pas mus jų Vilniuje apstu.

Sulankstytas ratlankis ir duobė

Tada pas juos argumetų atsiranda daugiau nei realios teisybės, „nepastebėjai kliūties kelyje“, tačiau ar tik ne savivaldybė turėtų tuo pasirūpinti , ar mes patys turime susidelioti įspėjamuosius ženklus kurie praneštų apie kelyje esančią duobę, ar patys užsilyginti ją? O tikrai ne vakar ji atsirado. O kas gi vis delto kaltas? Ir koks jų atsakymas į tai būna „kelininkai nespėja arba duobė užklupo netikėtai“ tada iškyla vienintelis klausimas kur eina gyventojų pinigai.

Manau kiekvienas vilnietis ir lietuvis savo mieste suinteresuotas važinėt tvarkingais keliais. Moralas saugiai važiuokime gatvėmis, nes už viską galiausiai susimokėsime mes patys. Taip pat atskira padėka Vilniaus miesto savivaldybei bei Remigijui Šimašiui už nuostolingą bei sugadintą vakarą“, – rašė vilnietė.

Kritikos sostinės keliams negailėjo ir kiti internautai, kurie pašaipiai rašė, jog savivaldybės pinigų užtenka tik medeliams sotinti, tačiau ne duobėtiems keliams lopyti.

„Kasdienybė... Už tai medžius ir krūmus sodina visur, nesvarbu reikia ar ne“, – rašė vairuotojas Viktoras.

„Sutinku, absurdas ne keliai. Gėda totali“, – pritarė Donatas.

Nelygus kelias

Paklausus, kodėl vairuotojai dėl duobių miesto gatvėse turi vinguriuoti it slalomo trasose, Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas informavo, kad Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“ gatvių remonto darbus vykdo prioritetine tvarka.

„Visos gatvėse atsiradusios duobės yra tvarkomos per kelių remonto darbų sezoną – nuo pavasario iki vėlyvo rudens. Pirmiausia remonto darbai atliekami magistralinėse gatvėse, kur didesnis transporto priemonių greitis, vėliau – mažesnėse. Apie atsiradusias duobes važiuojamojoje dalyje gyventojai gali informuoti Savivaldybės įmonės „Grinda“ avarinę tarnybą arba pažymėti duobes „Waze“ programėlėje, iš kurios „Grinda“ taip pat renka duomenis.

Remiantis Civiliniu kodeksu ir teismine praktika, nukentėję asmenys dėl žalos atlyginimo turi teisę kreiptis į, jų manymu, žalą sukėlusį fizinį ar juridinį asmenį arba į teismą. Sprendžiant dėl žalos atlyginimo be kitų aplinkybių vertinama ir tai, ar žala nekilo dėl paties nukentėjusio asmens kaltės, pavyzdžiui, dėl per didelio greičio. Jei nustatoma, kad tokios aplinkybės egzistuoja, reikalavimas atlyginti žalą gali būti atmestas“, – rašoma Vilniaus miesto savivaldybės komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)