Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Reidas Vilniuje“ pirmadienio popietę pasklido vaizdo įrašas, kuriame – užfiksuoti vaizdai šalia Vilniaus „Akropolio“. Vaizdo įraše matyti, kaip lygiagrečiai stovėjimo aikštelės esančiu keliu praskrieja elektrinis paspirtukas, o priartėjus vieno iš posūkių vedančių Ozo gatvės link, paspirtuko vairuotojas skaudžiai griūna.

Internautai netruko ne tik juokauti, tačiau ir piktintis. Vieni stebėjosi ir teigė, kad vairuotojas nukrito „lygioje vietoje“, kiti dalijosi įžvalgomis, jog elektrinio paspirtuko vairuotojui labai pasisekė, kad šalia ar už jo nevažiavo automobilis, mat tokiu atveju būtų papuolęs tiesiai po ratais, o ir automobilio vairuotojui būtų pridaręs nemalonumų.

Kai kurie internautai svarstė, kad elektrinio paspirtuko vairuotojo kritimą galėjo lemti ir slidžios kelio ženklinimo linijos.

Nors, tikroji kritimo priežastis – neaiški, saugaus eismo ekspertai teigia, kad saugumo reikalavimų nesilaikymas prisideda ne tik prie įvykstančių nelaimių, tačiau ir jų padarinių. Anot saugaus eismo specialistų, pirmiausia, prieš dalyvaudami eisme elektrinių paspirtukų, o taip pat ir dviračių vairuotojai turi pasirūpinti savo saugumu – dėvėti saugos šalmą, o taip pat ir šviesą atspindinčią liemenę, kuri padėtų kitiems eismo dalyviams juos pastebėti lengviau.

Taip pat, anot ekspertų, keliaudami elektriniu paspirtuku vairuotojai turėtų važiuoti ne maksimaliu leistinu ar galimu greičiu, tačiau vairuojančio žmogaus gebėjimus ir patirtį atitinkančiu greičiu. Be to, specialistai primena, kad elektrinis paspirtukas yra sukurtas keliauti vienam žmogui, todėl jokiais atvejais negalima važiuoti dviese ar netgi trise. Ši taisyklė galioja ir tėvams su mažais vaikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)