Vilnietis pasakojo, kad nuostabą sukėlusį vairuotojo elgesį teko pastebėti Geležinio Vilko gatvėje, prie Baltupių IKI esančios pėsčiųjų perėjos. Skaitytojas teigė, kad pradžioje eismas netikėtai ėmė lėtėti, o jo automobiliui priartėjus prie pėsčiųjų perėjos išvydo netikėtą vaizdą.

„Artėjant prie pėsčiųjų perėjos visi ėmė stabdyti, tačiau pirmoji eismo juosta judėjo šiek tiek greičiau nei antroji, todėl keli automobiliai prieš mane pravažiavo, o tuomet atsivėrė nerimą sukėlęs vaizdas. Priekyje važiavęs „Volkswagen Caddy“ staigiais manevrais ėmė blokuoti „Nissan Qashqai“ kelią ir šio automobilio vairuotojui neleido pravažiuoti. Pradžioje VW vairuotojas metėsi į kairę, tuomet į dešinę, kada užkirto kelią ir man, o netrukus, kai „Nissan“ vairuotojas pabandė pravažiuoti pro kairę pusę, VW vairuotojas vėl metėsi į kairę ir galutinai užblokavo kelią „Nissan“ vairuotojui. Iškart po to, pirmoji eismo juosta atsilaisvino, todėl nusprendžiau greičiau važiuoti, tačiau per veidrodėlį mačiau, kad VW vairuotojas išlipo iš automobilio ir patraukė „Nissan“ link“, – pasakojo skaitytojas.

Lukas teigė, kad dar prieš šį įvykį pastebėjo, jog „Caddy“ vairuotojas it prilipęs ir spausdamas kitus važiavo paskui antroje juostoje judėjusius automobilius, tad vaikinas teigė, kad tokį šio vairuotojo nepasitenkinimą galėjo iššaukti tai, jog „Nissan“ nepasitraukė į pirmą juostą taip greitai, kaip norėjo VW vairuotojas.

Skaitytojas aiškino, kad po šio įvykio visą vakarą svarstė, kaip derėtų elgtis atsidūrus tokioje situacijoje ir kokia atsakomybė lauktų to, kuris nusprendė, jog turi teisę mokyti kitus.

Laukia rimti nemalonumai

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai teigė, kad pranešimų apie tokius incidentus keliuose sulaukia retai, tačiau vairuotojai iš tiesų turėtų nepasimesti ir žinoti, kaip tinkamai reaguoti ir elgtis tokiose situacijose.

Pareigūnai teigė, kad pirmiausia, pastebėjus, kad kitas vairuotojas ima stabdyti norėdamas sustabdyti jus, reikėtų reaguoti ramiai, stengtis vengti konflikto, jei yra galimybė – užfiksuoti tokį vairuotojo elgesį ir pranešti apie tai Bendrojo pagalbos centro numeriu 112 arba šią informaciją pateikti policijai prisijungus prie Policijos elektroninių paslaugų portalo epolicija.lt

Jei vis dėlto vairuotojui pavyko jus sustabdyti, pareigūnai pataria fiksuoti jo veiksmus vaizdo kamera bei saugant savo turtą ir sveikatą vengti bet kokio kontakto su agresyviai besielgiančiu vairuotoju.

Pareigūnai teigė, kad užfiksavus ir tokį apie tokį agresyvų vairuotojo elgesį pranešus policijai, jo lauktų rimti nemalonumai.

„Administracinių nusižengimų kodekso 420 straipsnio 2 dalyje numatyta atsakomybė už chuliganišką vairavimą, tai yra pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantį Kelių eismo taisyklių pažeidimą dėl chuliganiškų paskatų. Chuliganiškas vairavimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 450 iki 500 eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 750 iki 1000 eurų. Be to, už chuliganišką vairavimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo 12 iki 24 mėnesių.

Taip pat tokiems „tvarkdariams“ gali būti taikomas ir viešosios tvarkos pažeidimas. Nurodoma, jog tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką,baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“, – informavo pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)