„K. Mindaugo pr. įrengta parkavimo aikštelė, kuri yra rezervuota, užtverta su atitvaru ir stovi tuščia darbo metu… Koks čia Kauno mero stebuklas?“ – antradienį teiravosi skaitytojas.

Apie tai, kad prie S. Daukanto pėsčiųjų tilto, vietoje žaliojo ploto, atsiras transporto priemonių stovėjimo aikštelė, naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ rašė dar praėjusių metų kovo viduryje.

Kaip tąkart „Kas vyksta Kaune“ nurodė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Inga Bendokienė, nauja aikštelė įrenginėjama atsižvelgiant į išaugusį poreikį transporto priemonių statymui, neužmirštant, kad tokių vietų prireiks dar daugiau, kuomet Nemuno saloje išdygs olimpinių standartų baseinas bei „Mokslo sala“.

Pagal projektą naujai įrengiamoje aikštelėje buvo numatyta 30 įprastų automobilių stovėjimo vietų ir dvi vietos neįgaliesiems. Aikštelės įrengimas kartu su šaligatvių atnaujinimu buvo numatytas K. Mindaugo pr. kapitalinio remonto projekte.

„Matome, kad vietų poreikis yra, tam įtakos turės ir naujų objektų Nemuno saloje statybos, dėl to ieškome, kur būtų galima įrengti papildomų vietų automobiliams. Šiame mazge vyksta daug statybų ir pastebimas poreikis“, – seniau aikštelės reikalingumą aiškino I. Bendokienė.

Automobilių stovėjimo aikštelė K. Mindaugo pr. / D. Biržiečio nuotr.

Pasak jos, parkavimui išsaugant esamus medžius ir sutvarkant aplinką buvo nuspręsta panaudoti žalią plotą greta pėsčiųjų tilto.

Ne pramogautojams, o verslo centro darbuotojams

Kaip aiškėja, 2021-ųjų pavasarį Kauno centre atsiradusi naujutėlė automobilių stovėjimo aikštelė skirta ne į Nemuno salą atvykstantiems pramogautojams, tačiau Kauno mero Visvaldo Matijošaičio kontroliuojamos „Vičiūnų grupės“ netiesiogiai valdomai įmonei „Magnumo investicijos“.

Kitaip tariant, žaliajame plote atsiradusias parkavimo vietas Kauno verslo centrą „Magnum“ valdanti bendrovė rezervavo sau.

„Aikštelė prie K. Mindaugo „Circle K“ degalinės yra rezervuota užsakovui – UAB „Magnumo investicijos“ –, kuris su BĮ „Parkavimas Kaune“ sudarė „Vietinės rinkliavos mokėjimo, kelio ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta“ įrengimo mokamose stovėjimo vietose ir specialių leidimų išdavimo“ sutartį.

Sutartis sudaryta vadovaujantis Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2015-06-02 įsakymu Nr. A-1828 „Dėl kelio ženklo „Rezervuota stovėjimo vieta“ įrengimo, pašalinimo ir specialių leidimų statyti transporto priemones šio ženklo galiojimo zonoje išdavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, – naujienų portalui komentavo biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Derliūnas ir pridūrė, kad už šį parkingą per metus į Kauno miesto biudžetą bus surinkta 18360 Eur.

A. Derliūno teigimu, K. Mindaugo pr. šiuo metu viso yra sudaryta 12 skirtingų fizinių ir juridinių asmenų (UAB „Circle K Lietuva“, UAB „Imlitex Holding“, UAB „VS Investicija“, UAB „Archas“, AB „Swedbank“, UAB „JUNORA“, UAB „KM 35“) rezervuotų stovėjimo vietų sutarčių, kuriose įstaigų darbuotojams ar svečiams yra rezervuotos stovėjimo vietos.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad didžiausias Kaune verslo centras „Magnum“ atidarytas 2020-ųjų rugsėjį, projektą įgyvendino „Vičiūnų grupė“.

Anot „Vičiūnų grupės“, pats verslo centras pasižymi „miesto mieste“ koncepcija, kai tame pat pastate galima rasti visas svarbiausias kasdienes paslaugas: banko, odontologo, grožio, telekomunikacijų, turizmo ir net floristikos.

Daugiau skaitykite „Kas vyksta Kaune“.