Vasarą, per atostogų piką, automobilių nuomos bendrovėms neretai trūksta automobilių. Šiemet dėl išaugusio turistų skaičiaus ir dėl pandemijos susitraukusių nuomotojų autoparkų juntamas kur kas didesnis trūkumas negu įprastai. Tad norint nuomotis automobilį reiktų pasiruošti mokėti daugiau.

Rezervuoti teks iš anksto

Draudimo bendrovės „If“ asmens draudimo produkto vadovė Lina Aidukevičienė teigia, kad kai kurie žmonės vis dar nesivargina iš anksto nuomotis automobilio. Anot jų, transporto priemonė jiems reikalinga tik kelioms dienoms, tad iš anksto jo nuomoti neverta. Tačiau šiais metais viskas vyksta kiek kitaip – dėl padidėjusių atostogautojų srautų, infliacijos ir vis dar juntamų COVID-19 padarinių susidarė sunkesnė situacija norint išsinuomoti automobilį vietoje.

Tad, jei atostogoms planuojate nuomotis automobilį svečioje šalyje, reikėtų suskubti jį rezervuoti anksčiau. Renkantis transporto priemonę reikėtų ne tik palyginti skirtingų bendrovių kainas, bet ir jų siūlomas sąlygas, draudimo apsaugą, patikrinti pačių įmonių vertinimus, jų kredibilumą.

„Šią vasarą būkite pasiruošę įvairiems scenarijams – atvykus į vietą ir bandant nuomotis, o kartais net ir pasiimti jau išnuomoto automobilio, nuomos bendrovės dažnai juos pakeičia kitais, keliautojų norų neatliepiančiais. Taip pat norint išvengti nesusipratimų dėl neaiškių ar ne jūsų padarytų apgadinimų vienas naudingiausių patarimų atvykus prie automobilio – jį nufotografuoti ar nufilmuoti dar prieš pasiimant ir lygiai tą patį padaryti grąžinant po kelionės“, – teigia L. Aidukevičienė.

Didžiausios grėsmės keliaujant nuomotu automobiliu

Keliones automobiliu lietuviai dažniausiai planuoja vasaros sezonu, kai vykstama į Pietų Europos šalis. Tautiečiai automobilius dažniausiai nuomojasi Italijoje, tad natūralu, kad čia įvyksta ir daugiausia eismo įvykių. Antroje vietoje rikiuojasi Graikijos salos, kuriose lietuviai taip pat gana dažnai nuomojasi automobilius.

Draudimo bendrovės atstovė primena, kad keliaujant nuomotu automobiliu kyla daugiau rizikų, negu vairuojant nuosavą, o patekus į eismo įvykį be draudimo gali tekti gerokai paploninti piniginę.

„Jeigu nuomotam automobiliui kas nors nutinka, kompensuoti išskaitos sumą tenka iš savo kišenės. Nuo šių nuostolių apsisaugoti galima turint išnuomoto automobilio išskaitos draudimą. Tuomet net ir įvykus nelaimingam atsitikimui nereikės padengti išskaitos, kuri neretai viršija ir 1000 eurų“, – sako „If“ atstovė.

Anot jos, dažniausiai fiksuojami smulkūs apibraižymai automobilių durelių ir kėbulo srityse, įlinkiai atsitrenkus durelėmis į kitą automobilį, bortelį ar nesutarimai dėl vietos stovėjimo aikštelėje. Tokiais atvejais nuostoliai vidutiniškai siekia 800–1000 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją