Neringos savivaldybės administracijos Dokumentų valdymo skyriaus priimamojo sekretorė Viktorija Dirvelienė teigė, kad mechaninių transporto priemonių srautų didėjimas Neringoje stebimas pastaruosius kelerius metus, o automobilių statymo problema ypač aktuali vasaros metu. Anot jos, didžiausios automobilių statymo problemos fiksuotos Nidoje. Šioje gyvenvietėje iš viso yra 538 vietos automobiliams statyti, į šį skaičių patenka ir daugiabučių namų kiemai.

Neringos savivaldybės taryba yra patvirtinusi Neringos savivaldybės darnaus judumo strateginį planą, kuriuo siekiama plėtoti integruotą įvairiarūšį transportą – riboti individualiais automobiliais trumpam laikui atvykstančių žmonių srautą, suteikiant patrauklias alternatyvas“, – komentavo V. Dirvelienė.

Savivaldybės atstovė taip pat nurodė, kad Neringos savivaldybė įgyvendina minėto strateginio dokumento sprendinius, vystydama pėsčiųjų ir dviračių takų infrastruktūrą, atnaujindama miesto viešąsias erdves, plėtodama elektros įkrovimo stotelių tinklą bei siekdama sudaryti palankias sąlygas vandens turizmo vystymui.

„Šiuo metu yra rengiama dokumentacija kelių lygių automobilių saugyklos Nidoje įrengimui. Ji būtų įrengta vietoje esamos automobilių aikštelės, kurioje galima sutalpinti iki 145 automobilių. Naujoje saugykloje automobilių ir autobusų saugojimo vietų skaičius padidėtų iki beveik 700 vietų lengviesiems automobiliams bei iki 20 vietų autobusams.

Tik įrengus tokią automobilių saugyklą ir sudarius tinkamas sąlygas joje statyti automobilius būtų svarstoma galimybė riboti jų įvažiavimą į Nidą, sudarant galimybes po gyvenvietę judėti viešuoju transportu ar alternatyviomis susisiekimo priemonėmis“, – sakė Neringos savivaldybės atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)