Miesto eismo stebėjimo sistemoje nurodoma, kad ketvirtadienį apie 13 valandą Vilniuje buvo susidariusios bent 8 nemenkos grūstys. Dauguma jų – pagrindinėse miesto arterijose, didžiausiose gatvėse.

Eismas sustojęs Kareivių, Ozo, Kalvarijų, Ukmergės gatvėse, apie sustingusį judesį „Delfi“ skaitytojai praneša ir Tūkstantmečio gatvėje. Žinia, ne visur gatves užkišo tie, kurie skuba į prekybcentrius, bet ir tie, kurie vairuoja neatidžiai.

Mat vien sostinėje šiuo metu suskaičuojami bent penki smulkesni ir didesni eismo įvykiai, kai kuriose gatvėse visiškai sustabdę eismą. Pavyzdžiui, viena iš avarijų įvyko prie Gerosios Vilties žiedo, kur susikerta daugybė eismo srautų. Nemažai smulkių eismo įvykių aplink Žirmūnų mikrorajoną, kur išsidėstę nemažai prekybos centrų.

Prognozuojama, kad tokios spūstys sostinę kaustys iki pat vėlyvo vakaro, mat prieš ateinančias Kūčias ne vienas skubės išvažiuoti gimtųjų kraštų ir giminių link, taip pat bandys spėti aplankyti visus prekybos centrus.

Saugaus eismo ekspertai primena, kad vairuotojai, atsidūrę intensyviame eisme, turėtų nepamiršti naudotis šoninio eismo veidrodėliais: pasižiūrėti dar prieš manevrą, ar niekas neatvažiuoja, ar saugu persirikiuoti.

Taip pat važiuojant spūstyje pabrėžiama, kad reikėtų vengti be reikalo keisti eismo juostą, mėginti važiuoti zigzagais, taip, esą, tikintis, kad tikslas bus pasiektas greičiau.

Galop, akcentuojama ir saugaus atstumo svarba. Važiuodami spūstyje nebūkite prilipę prie kito automobilio užpakalio, palikite saugų atstumą ir tuo atveju, jei tektų staiga stabdyti, ir tuo atveju, jeigu prireikėtų persirikiuoti į kitą eismo juostą ir apvažiuoti kliūtį.

Galiausiai akcentuojama, kad jeigu nėra svarbos kažkur važiuoti, geriausia luktelėti, kol eismas aprims, o automobilį apskritai palikti stovėti – visus reikiamus tikslus pasiekti pėsčiomis ar pasinaudojus taksi bei viešojo transporto paslaugomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)