„Stovime vietoje dar gerokai likus iki Grigiškių ir panašu, dar ilgai stovėsime – pranešė „Delfi“ skaitytojai, įstrigę spūstyje, pakeliui iš Kauno į Vilnių.

Paaiškėjo, kad čia nelaimę patyrė sunkvežimis, kuris dėl sudėtingų oro sąlygų ir slidaus kelio patyrė vadinamąsias „žirkles“ ir nebepavažiuoja – užtverta pirmoji eismo juosta. Pranešama, kad ir iki tol situacija komplikuota, kadangi avariją patyrė ir šiuo keliu važiavę bei saugaus atstumo nesilaikę trijų automobilių vairuotojai.

Tiems, kurie šią spūstį bando apvažiuoti kelkraščiu, pranešama neskubėti ir važiuoti atsargiai, mat čia ant atitvarų guli medis.

Slidu ir miestų gatvėse

Ne itin džiaugiasi vairuotojai ir sostinės gatvėse – čia jos slidžios, nemažai techninių avarijų. Eismo stebėjimo informacijoje nurodoma, kad grūstys susiformavo visose pagrindinėse miesto gatvėse: Pilaitės prospekte, Kareivių gatvėje, Savanorių prospekte, Olandų, Antakalnio ir Ukmergės gatvėse.

Eismą sunkina ir nedideli, techniniai eismo įvykiai. Pavyzdžiui, važiuojančius Vilniaus centro link ir besileidžiančius nuo vadinamojo Šeškinės kalno perspėja įdėmiai važiuoti antrąja eismo juosta, kadangi joje – susidūrę automobiliai.

Sudėtinga kone visoje šalyje

Kaip skelbiama eismo informacijos portale Eismoinfo.lt, šį rytą beveik visoje Lietuvoje sudėtingos eismo sąlygos dėl buvusio ar besitęsiančio snygio, pustymo ir plikledžio.

Sudėtingiausios eismo sąlygos Šiaurės ir Rytų Lietuvoje, čia valstybinės reikšmės kelių dangos vietomis provėžotos ir slidžios, padengtos prispausto ar puraus sniego sluoksniu iki 10-15 cm storio, Zarasų rajone – iki 20 cm storio.

Daugelyje likusių šalies rajonų pagrindinių kelių dangos daug kur provėžotos ir slidžios, padengtos puraus ar prispausto sniego sluoksniu, tik Šilutės ir Vilkaviškio rajonuose magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai išlieka drėgni, vietomis sausi.

Padėtis nesikeis ir dieną, mat informuojama apie tai, kad laukia snygis, pustymas ir plikledis. Vairuotojai, atsižvelgdami į eismo sąlygas, turėtų rinktis saugų, o ne leistiną, greitį.

include("/www/delfi/php/local/formAdmin/gen/275.inc"); ?>

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)