Lapų pūstuvas šio atveju tikrai nėra pirmas pasirinkimas. „Consumer Reports“ komanda nusprendė leistis į avantiūrą ir išbandyti būtent šio prietaiso veiksmingumą puoselėjant savo automobilio švarą, rašo thedrive.com.

Mintis išbandyti lapų pūstuvą tokiai neįprastai užduočiai kaip automobilio salono tvarkymas nėra beprotiška. Jeigu salone prisikaupė nemažai lengvų šiukšlių, pavyzdžiui, saldainių popierėlių, juos išpūsti lauk gali būti neprasta idėja. Ypač turint omenyje tai, jog mažesni dulkių siurbliai tokiais atvejais gana lengvai užsikemša.

„Consumer Reports“ auto skilties redaktorius Keithas Barry sako, kad lapų pūstuvas taip pat turi savų trūkumų: „Kai kuriais atvejais tai tikrai veiksmingas sprendimas, pats tuo įsitikinau, tačiau svarbu nepamiršti, kad lapų pūstuvas šiukšles nupučia toliau, o ne jas surenka susiurbdamas“. Tai, kad lapų pūstuvas gali pakelti ir nupūsti sausą purvą, taip pat nekelia abejonių, tad smulkiems valymo darbams salone jis tikrai pritaikomas, ypač, kai norima atkimšti užakusias ertmes.

Jeigu rudenį lauke po medžiais kuriam laikui palikote savo kabrioletą, žinoma, tinkamiausias pagalbininkas valant saloną bus lapų pūstuvas. Po pasivažinėjimo dykuma jūsų „Ford Raptor“ reikalauja švaros sprendimų? Greičiausiai šiuo atveju jūsų geriausias draugas visgi paprasčiausias dulkių siurblys.

Žinoma, galima rasti ir siurblio funkciją turinčių lapų pūstuvų. Pastarieji gali tapti puikiais pagalbininkais rūpinantis ne tik automobilio salono, bet ir išorės švara. Svarbu pažymėti, kad, jeigu automobilį valysite uždaroje erdvėje, geriausia rinktis elektrinį lapų pūstuvą ar siurblį, nes dujiniai modeliai išskiria pavojingą anglies monoksidą.

Taigi, toks automobilio salono valymo metodas iš esmės atrodo gana drastiškas, tačiau, jeigu jums paprasčiausiai labai patinka darbuotis su lapų pūstuvu, šiek tiek naudos iš šio prietaiso galima išpešti ir tokiose situacijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)