Vilniaus Verkių gatvėje įsikūrusio autoserviso padalinio vadovas pasakoja, jog Vilniuje sulaukiama vis daugiau vairuotojų, norinčių rezervuoti laiką padangų keitimui. Tačiau dažną sostinės vairuotoją šiuo metu kamuoja kitas klausimas – kaip pakeisti automobilio ratus, jeigu jie yra kitoje savivaldybėje?

„Aš pats esu iš Palangos, Palangoje ir keičiuosi padangas. Jas dažniausiai palieku servise kitam sezonui. Todėl ta problema, manyčiau, aktualiausia studentams, kurie gyvena kitame mieste nei kad keičiasi padangos“, – pasakojo studentas Justas Valatka.

Anot autoserviso atstovo, padangų keitimas autoservise vidutiniškai kainuoja apie 40 eurų. O norint įsigyti naujas padangas, gali tekti pakloti ir didesnę sumą – pavyzdžiui, „Volkswagen Golf“ modelio automobiliui, minimali padangų komplekto kaina yra apie 116 eurų.

„Manyčiau, kad 120 eurų studentui yra tikrai nemaži pinigai. Ir ne kiekvienas studentas papildomai prie studijų dirba. Galbūt išeitų šiuos žmones praleisti per patikros postus, tačiau neaišku, ką žmonės pravažiavę toliau tame mieste darytų“, – svarstė pašnekovas.

Policija sako dar nežinanti, ar pareigūnai praleistų vairuotojus, vykstančius į kitą savivaldybę pasikeisti automobilio padangų. Anot jų, tam reikalingas papildomas operacijų vadovo sprendimas.

Padangų keitimo laikotarpis išryškino ir kitą problemą. Pastaruoju metu sulaukiama vis daugiau gyventojų pranešimų apie netinkamą padangų utilizavimą – neatsakingi vairuotojai jas palieka tiesiog prie šiukšlių konteinerių.

Romualdas Ambraška, Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus atstovas, pasakojo, kad didžioji dalis neleistinų atsikratymų padangomis fiksuojama atokesnėse vietose.

„Ten, kur stovi komunalinių atliekų surinkimo aikštelės konteineriai stovi ir mažiau gali būti pastebėta, kad daromas pažeidimas. Ten ir yra paliekamos padangos“, – sakė jis.

Jis priminė, kad vienas asmuo keturias padangas gali atiduoti stambiagabaričių atliekų aikštelėse nemokamai.

Primenama, vasarinių padangų sezonas prasideda balandžio 1-ąją. Iki balandžio 9-osios vairuotojai, važinėjantys dygliuotomis žieminėmis padangomis, šias privalo pakeisti vasarinėmis, priešingu atveju gresia baudos ir techninės apžiūros panaikinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)