Geriausia pradėti nuo tabako gaminių likučių, tokių kaip peleninėje užsilikusios nuorūkos ar pelenai, rekomenduoja portalas auto.com. Pašalinę rūkalų kvapo šaltinį, žengsite svarbų žingsnį nemalonaus kvapo atsikratymo link.

Atlikę pirmiau minėtą veiksmą, pereikite prie medžiaginių ar odinių apmušalų valymo. Kadangi šios medžiagos yra laidžios orui, jose gali kauptis rūkalų kvapas. Atsižvelgiant į nepageidaujamo kvapo stiprumą, gali tekti pasinaudoti gariniu valytuvu. Būtinai paieškokite salono priežiūros nurodymų savo automobilio naudotojo vadove, kad nesugadintumėte apmušalų ar odos.

Jeigu po siurbimo dulkių siurbliu ar valymo garais nuspręsite naudoti purškiamus cheminius valiklius, iš pradžių valymo priemonės užpurkškite ant nedidelio apmušalo plotelio, kad įsitikintumėte, jog valiklis jo nepažeis. Nepamirškite gerai nuvalyti visų medžiaginių paviršių, įskaitant lubų apmušalus, durelių apdailos elementus, kilimėlius ir net kai kurias prietaisų skydelio dalis. Kilimėlius galima išvalyti išėmus, tik prieš dėdami atgal visiškai išdžiovinkite.

Jeigu tabako kvapas nėra labai riečiantis nosį, galima naudoti nemalonius kvapus sugeriančius gaminius ir palikti juos automobilyje per naktį ar savaitgaliui. Tokie produktai kaip geriamoji soda, kačių kraikas ar actas gali sugerti smarkius kvapus, pavyzdžiui, tabako. Skirtingai nuo oro gaiviklių, geriamoji soda iš tikrųjų panaikina nemalonų kvapą, užuot jį tik trumpam užmaskavusi.

Jeigu valote automobilį, kuriuo važinėjo rūkantis žmogus, svarbu nepraleisti dažnai rankomis liečiamų kietų paviršių. Cigarečių nuosėdos nuo pirštų gali patekti ant vairo ir kitų vietų, ir tabako kvapas įsigers. Nuvalę plastikinius interjero paviršius pašalinsite nepageidaujamą kvapą skleidžiančius tabako produktų likučius.

Stengiantis atsikratyti nemalonaus kvapo, neretai ignoruojama viena automobilio dalis – šildymo ir oro kondicionavimo sistema, todėl išvalykite ortakius ir pakeiskite salono oro filtrą. Atsižvelgiant į kvapo stiprumą, verta naudoti nemalonius kvapus šalinančius preparatus, kurių galima papurkšti į automobilio vidų veikiant oro kondicionieriui ir (arba) vadinamajam pečiukui. Tai turėtų padėti pašalinti tabako kvapą iš minėtųjų sistemų.

Jeigu išbandėte, regis, viską, bet automobilyje vis tiek jaučiamas tabako kvapas, galbūt verta kreiptis į specialistą. Nemažai profesionalų turi specialiai tam pritaikytos įrangos, chemikalų, reikalingos patirties ir yra tinkamai apmokyti. Kvalifikuotas specialistas turėtų visam laikui pašalinti cigarečių dūmų kvapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)