Tomas Kamaitis, Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas, kalbėdamas apie pokyčius, kurie laukia vairuotojų, akcentavo, kad pirmiausia vairuotojai turėtų pakelti akis aukštyn stovėdami šviesoforais reguliuojamose sankryžose ir apsižvalgyti, ar kartais jose neatsirado papildomų sekcijų į dešinę.

"Iki šiol vairuotojai nėra pripratę prie naujos tvarkos ir stovi, nevažiuoja tada, kai gali pasukti į dešinę", - kalbėjo specialistas.

Jis priminė, kad šviesoforų reguliuojamose sankryžose, ten, kur įrengta sekcija į dešinę, pasukti galima ir tada, kai dega sekcija, ir tada, jeigu pagrindinis šviesoforo žalios spalvos signalas yra be rodyklių, arba su rodyklėmis, leidžiančiomis važiuoti tiesiai ir į dešinę.

"Tik tuo atveju, jeigu sekcija nedega, vairuotojai privalo praleisti kitus eismo dalyvius, kuriems dega žalios spalvos signalas", - akcentavo specialistas.

Pasak jo, dėl važiuoti niekaip nedrįstančių vairuotojų tada, kai tą daryti galima daugiausiai skundų girdisi iš Ateities ir Baltupių gatvių sankryžoje, kur savivaldybei netgi teko įrengti informacinį skydą, primenantį, kokia eismo tvarka galioja sankryžoje ir kada važiuoti galima.

T. Kamaitis suskaičiavo, kad per vasarą papildomos sekcijos į dešinę atsirado net 17 sankryžų visame mieste.

Pasikeitė ir eismo tvarka

Pašnekovas atkreipė dėmesį, kad kai kuriose miesto sankryžose atsirado ne tik papildomos šviesoforų sekcijos į dešinę, bet ir pasikeitė eismo tvarka, kaip važiuojama per sankryžas. Tai yra, pavyzdžiui, jeigu sankryžoje buvo galima pirmąja eismo juosta važiuoti tiesiai ir sukti ir į dešinę, dabar eismo juosta skirta tik posūkiui į dešinę.

Tokių sankryžų T. Kamaitis suskaičiavo penkias.

"Vairuotojams po atostogų, po vasaros vertėtų prisiminti, kad prieš važiuojant reikia apsidairyti ir vadovautis ne įpročiais, o sankryžoje įrengtais ženklais", - akcentavo T. Kamaitis.

Eismo tvarka keitėsi šių gatvių sankryžose:

Konarskio g. - Pietario g.;
Konstitucijos pr. - Gegužės 3-osios g.,
Narbuto g. - Saltoniškių g.,
Erfurto g. - Architektų g.,
Savanorių pr. - Račių g.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)