„Pastebėjome, kad šių audrų metu itin dažnai nukenčia automobiliai, absoliuti dauguma jų tampa krušos aukomis: sudaužomi stiklai, įlenkiamas stogas, kapotai. Audra buvo ypatingai negailestinga Kauno regiono automobilių savininkams, iš čia gavome daugiau nei 30 pranešimų apie apgadintas transporto priemones. Lygiagrečiai plaukia dar daugiau pranešimų apie apgadintą turtą: vėjo šuorų nuplėšytus ir krušos suskaldytus namų ar terasų stogus, pažeidimus būstų viduje, buvo ir patalpų užpylimų lietaus vandeniu. Vien per vakar tokių įvykių užregistravome apie 60“, – sako draudimo bendrovės Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Apie patirtas žalas klientai gali pranešti per 3 dienas, todėl pagal gaunamų pranešimų tempą prognozuojama, kad bendra žalų suma gali smarkiai išaugti.

Sinoptikai prognozuoja, kad ši audra išsikvėpti neketina ir Lietuvos ramybėje nepaliks dar ir artimiausias keletą dienų, todėl draudikai pataria automobilių savininkams kiek įmanoma pasirūpinti savo transporto priemonėmis: nestatyti jų po medžiais, arti elektros stulpų, netoli nestabilių konstrukcijų pastatų.

„Nuo krušos apsisaugoti taip paprastai nepavyks, bet jei turite galimybę, statykite automobilį po stogu: įvarykite į garažą arba rinkitės požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, o ne parkavimo vietas gatvėje, net ir palikdami automobilį vos kelioms minutėms“, – pataria ekspertė.

Anot K. Karpovos, didžioji dalis pranešimų draudimo bendrovę pasiekia iš gyventojų, kiek mažiau – iš įmonių. Akivaizdu, kad prireiks nemažai laiko ir pastangų atstatyti apgadintam turtui, o tai gyventojams sukels nepatogumų ir papildomą stresą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)