Laikinai buvo apsunkintas pravažiavimas kai kuriose svarbiose miesto arterijose: T. Narbuto g. buvo paplautas šlaitas – kartu su augaliniu sluoksniu ant gatvės paviršiaus nuslinko nemaža grunto atkarpa; Kareivių-Žirmūnų ir Kareivių-Verkių g., kur vykdomi žemės kasimo darbai, lietus paplovė gruntą ir užnešė žemiau buvusią Žirmūnų gatvės dalį; dėl ribotų lietaus vandens nuvedimo galimybių buvo laikinai užlieta Antakalnio gatvė, vandens srautai persiliejo į P. Vileišio gatvę ir paplovė upės krantą.

Miestą prižiūrinčios tarnybos prevenciškai budėjo mieste, šalindamos audros padarinius – šalino vėtros išlaužytus medžius, valė užneštas lietaus surinkimo groteles. Tvarkymo darbai buvo atliekami visą naktį, o per kelias artimiausias valandas Vilniaus miesto gatvės bus toliau šluojamos nuo smėlio ir žvyro sąnašų, vėliau bus tvarkomos atsivėrusios nuošliaužos.

„Akivaizdu, kad užtvindymų prevencija – pavasarinis vamzdynų valymas – gerokai sumažino liūties padarinius, todėl kritinės žalos miesto infrastruktūrai nepadaryta“, – sako lietaus nuotekų tvarkymą Vilniaus mieste organizuojančios UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Lietus išryškino problemines vietas

Jis atkreipia dėmesį, kad liūtis dar kartą parodė pagrindines problemines sostinės vietas, kuriose šiuo metu labiausia trūksta lietaus nuotekų surinkimo pajėgumų: intensyvūs lietaus nuotekų sistemos rekonstrukcijos darbai vykdomi T. Narbuto-Saltoniškių gatvėse, taip pat Verkių, Kareivių gatvėse.

T. Narbuto g. lietaus nuotekų rekonstrukcija jau įpusėta, planuojama ją užbaigti iki rugpjūčio pabaigos.

Tuo pat metu rengiami kitų probleminių lietaus nuotekų surinkimo ir tvarkymo – Savanorių-Giraitės, Šeškinės, Geležinio Vilko gatvių – tvarkymo projektai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)