Vilniaus meras Remigijus Šimašius savo feisbuko paskyroje pabrėžė, kad tokia pertvarka buvo planuojama tik kitąmet, tačiau prasidėjus karantinui ir natūraliai sumažėjus transporto srautams, buvo nuspręsta planą įgyvendinti dar šiemet. Anot jo, trečdalis viso transporto srauto senamiestyje yra tranzitinis.

Pagal numatomą planą, nuo liepos 1-osios sostinės senamiestis bus suskirstytas į keturias zonas: Islandijos, Latako, Trakų ir Subačiaus.

Šiose zonose eismas vyks viena kryptimi ir primins savotišką kilpą. Be to, pabrėžiama, šios kilpos nesusilies, todėl pervažiuoti senamiesčio skersais nebebus įmanoma. Pavyzdžiui, akcentavo R. Šimašius, atvykti prie Rotušės bus galima iš trijų skirtingų zonų, tačiau šios zonos nesusilies.

Be to, keturios gatvės jau nuo gegužės 11 dienos bus skirtos tik pėsčiųjų eismui:

  • A. Savičiaus gatvė (tarp Augustijonų gatvės ir A. Savičiaus g. 6 namo, kur iki šiol eismas buvo uždaromas tik savaitgaliais);
  • Stiklių gatvė (atkarpa nuo Stiklių g. 7A iki Gaono g. 10);
  • Gedimino prospektas (dalis tarp Vilniaus ir T. Vrublevskio gatvių, su galimybe pristatyti prekes rytais nuo 4 iki 11 val.).
  • Taip pat keisis ir judėjimas Vilniaus gatvės atkarpoje tarp Islandijos ir Labdarių g. – ši atkarpą taps draugiškesnė pėstiesiems ir lauko kavinėms, tačiau gyventojams privažiavimas išliks.

Islandijos zona

Įvažiavimas į šią zoną numatytas iš Pamėnkalnio, Jogailos ir Pylimo gatvių sankryžos per Islandijos gatvę. Automobilių vairuotojams bus galima važiuoti Islandijos gatve, sukti kairiau į Vilniaus gatvę ir išvažiuoti Klaipėdos gatve į Pylimo gatvę.

Taip pat šioje zonoje automobilių eismas bus leidžiamas Liejyklos ir Benediktinių gatvėmis.

Latako zona

Įvažiavimas į Latako zoną numatytas iš Rusų gatvės į Latako gatvę. Automobilių vairuotojai galės važiuoti Latako gatve, pasukti į Didžiąją gatvę ir važiuoti viena Vokiečių gatvės puse, o iš jos sukti dešiniau į Dominikonų gatvę bei išvažiuoti pro Universiteto gatvę.

Automobilių eismas šioje zonoje taip pat nebus draudžiamas Švento Jono, Švarco ir nedidelėje dalyje Gaono gatvės.

Trakų zona

Įvažiavimas į Trakų zoną numatytas iš Basanavičiaus ir Pylimo gatvių sankryžos, per Trakų gatvę. Iš Trakų gatvės vairuotojai galės pasukti kairiau, važiuoti dalimi Vilniaus gatvės ir išvažiuoti iš zonos per Klaipėdos gatvę. Taip pat iš Trakų gatvės bus galima važiuoti dalimi Vokiečių gatvės ir išvažiuoti pasukus dešiniau į Rūdninkų gatvę, kuri nuves iki Pylimo gatvės.

Taip pat Trakų zonoje Vilniaus senamiestyje bus galima važiuoti dalimi Pranciškonų, Kėdainių, Lydos gatvių, Žemaitijos ir Ligoninės gatvėmis.

Subačiaus zona

Įvažiavimas į šią Vilniaus senamiesčio zoną numatytas pro Subačiaus, M. Daukšos ir A. Strazdelio gatvių savotišką sankirtą. Automobiliai, patekę į šią zoną, galės važiuoti Subačiaus gatve tolyn iki Didžiosios gatvės, o čia pasukę į dešinę, pasiekti Rotušę. Nuo Rotušės važiuoti Rūdninkų gatve ir išvažiuoti iš zonos į Pylimo gatvę.

Taip pat įvažiuoti į Subačiaus zoną galima bus ir Visų Šventųjų gatve. Šioje zonoje automobilių judėjimas leidžiamas ir Arklių gatve, taip pat ir Bokšto gatve iki išvažiavimo prie Užupio tilto.

Detaliai išsinagrinėti, kuriomis gatvėmis bus leidžiama važiuoti, kaip keisis eismo kryptis, galite šiame interaktyviame žemėlapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)