Padangų gamintojas „Continental“ rekomenduoja laikytis „septynių laipsnių taisyklės“ – žiemines padangas keisti į vasarines tada, kai vidutinė oro temperatūra pakyla iki maždaug 7 laipsnių Celsijaus. Tai reiškia, kad nors dieną oras sušyla, ryte ir vakare temperatūra vis dar gali būti žema, todėl skubėti keisti padangų neverta.

Laimei, kad kol kas visą balandžio mėnesį Lietuvoje ir buvo tokie orai. Tačiau jie po truputį šyla, todėl verta iš anksto pasirūpinti padangų keitimų, užsiregistruojant į dirbtuves telefonu ar internetu. Verta prisiminti, kad vis dar galioja griežti ribojimai kiek vienu metu automobilių dirbtuvėse gali lankytis klientų, taip pat kiek gali būti veikiančių darbo vietų. Vėliau, kai automobilių priežiūros dirbtuvės grįš prie įprasto darbo režimo, gali tekti laukti ilgose eilėse.

Tuo labiau, kad atšilus orui specialistai nerekomenduoja važinėti žieminėmis padangomis. „Pakilus temperatūrai, padidėja ir stabdymo kelias, jei vis dar važinėjama žieminėmis padangomis. Todėl tokios padangos ne tik sumažina saugumą stabdant, bet ir neužtikrina tikslaus automobilio valdymo, o minkšta žieminių padangų guma itin greitai dyla, todėl padangos greitai tampa netinkamos naudoti“, – sako Andreas Schlenke, „Continental“ padangų gamybos inžinierius.

Vairuotojai, kurie padangų keitimą patiki automobilių priežiūros centrams ar padangų dirbtuvėms, gali būti ramūs, kad važinėja patikrintomis ir teisingai sumontuotomis padangomis. Keisdami padangas specialistai gali įvertinti protektoriaus nudilimą ir pažeidimus. Be to, pakeitus padangas, ratai subalansuojami, o tai užtikrina, kad jie rieda tolygiai ir nekelia vibracijų.

Jei visgi ratus nusprendžiate keisti patys, su jau sumontuotomis padangomis, reikia ne tik apžiūrėti ar padangos neturi pažeidimų, bet ir pasirūpinti, kad ratai būtų užveržti gamintojo numatyta jėga – šie duomenys, taip pat, kaip ir informacija apie tai, kokiu slėgiu turi būti pripūstos padangos, yra nurodyta automobilio instrukcijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)