Inter Cars Lietuva“ atstovo Olego Tunevičiaus teigimu, svarbiausia nuspręsti, kokią pinigų sumą norite ar galite skirti padangoms įsigyti. Jis patarė internete peržiūrėti padangų gamintojų atliekamų testų rezultatus. Dėmesį vertėtų atkreipti į tuos testus, kuriuose gamintojas testuoja tą pačią naują padangą ir po tam tikro eksploatavimo laikotarpio.

„Prieš įsigyjant padangas svarbu patikrinti ir jų ženklinimą – stabdymas ant šlapios dangos, degalų taupymas, triukšmo lygis. Pasikonsultuokite su padangų pardavimo specialistais, kurie atsižvelgę į jūsų turimą automobilį, vairavimo stilių, kasdienį maršrutą – miestas ar užmiestis – pasiūlys tinkamą variantą“, – sako O. Tunevičius.

Ką būtina žinoti eksploatuojant padangas?

O. Tunevičius pabrėžia, kad tinkamas ir saugus eksploatavimo rodiklis priklauso nuo slėgio padangose. Jei slėgis padangose nėra tinkamas, galimas šalutinis poveikis: netolygus padangų protektoriaus nusidėvėjimas, pablogėja automobilio valdymas ir stabdymas, padidėja degalų sąnaudos.

Padangų slėgio patikra

„Tačiau slėgio kitimas padangose neišvengiamas. Kitimo priežastys įvairios – aplinkos temperatūros svyravimai, mechaniniai pažeidimai, todėl bent kartą per mėnesį patikrinkite padangų slėgį ir apžiūrėkite protektorių. Rekomenduojamą padangų slėgį galite rasti eksploatavimo žinyne, taip pat ant vairuotojo ar keleivio durelių arba slenksčių, o maksimaliai leistinas slėgis nurodomas ant padangos šoninės sienelės“, – sako „Inter Cars Lietuva“ atstovas.

Praktiškai, visuose naujuose automobiliuose yra įdiegta TPMS jutiklių sistema, todėl vairuotojai, net neišlipdami iš automobilio, padangų slėgi gali pamatyti prietaisų skydelyje. Taip pat, pravartu žinoti, kad po padangų keitimo, slėgis padangose turi būti toks, kokį rekomenduoja automobilio gamintojas.

Padangų sukeitimas vietomis – kam jis reikalingas?

Viena iš priežasčių, kodėl verta padangas sukeisti vietomis, yra tai, kad viena padangos ašis nusidėvi greičiau nei kita. Padangų sukeitimą rekomenduojama atilikti kas 10 tūkstančių kilometrų. Tačiau, jeigu girdite, kad padangos garsiau ūžia ar pastebėjote netolygų nusidėvėjimą, sukeitimą patariama atlikti dažniau.

„Tiesa, vairuotojams svarbu žinoti, kad padangų sukeitimas vietomis neišspręs netinkamo slėgio ar pakabos problemų. Nepamirškite, kad automobilio padangos veikia vienoje sistemoje su kitomis automobilio dalimis, pavyzdžiui, stabdžiais ar pakaba, todėl labai svarbu, kad visi automobilio komponentai būtų tvarkingai prižiūrimi – tik taip užtikrinsite visų eismo dalyvių maksimalų saugumą“, – teigia O. Tunevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)