Vilniaus Taryba trečiadienį pritarė sprendimui per karantiną ir dar 15 dienų jam pasibaigus teritorijų vystytojus, kelių priežiūros, tinklus tiesiančias įmones atleisti nuo vietinės rinkliavos mokesčio. Rangovai Vilniuje paraginti suskubti ir žymiai anksčiau nei buvo planavę, atlikti tokius darbus, kurie labiausiai trikdo eismą, sukelia nepatogumų ir spūsčių. Sostinės vadovo nuomone, po karantino į įprastą ritmą sugrįžę miestiečiai neturėtų susidurti su didesniais trikdžiais.

„Karantinas sukuria ir galimybes – gerokai sumažėjęs eismas mieste leidžia greičiau atlikti darbus, susijusius su kelių priežiūra, remontu, gatvių tiesimu. Kviečiu visus rangovus – imkite jautį už ragų dabar, nelaukite karantino pabaigos, didinkite darbų tempą, didinkite darbuotojų skaičių. Iš to naudos turės visos pusės – ir jūs, ir miestiečiai. Savo ruožtu motyvuosime rangovus rinkliavos lengvatomis ir paprastesniu leidimų išdavimu“, – sako R. Šimašius.

Nuo vietinės rinkliavos mokesčio bus atleidžiamos tos įmonės, kurių kasinėjimų darbų metu būtų ribojamas eismas, laikinai išardomos gatvės dangos ar susiaurinta gatvės važiuojamoji dalis. Ši rinkliava taikoma bendrovėms už darbus gatvėse, kai būtinas eismo ribojimas ar gatvės uždarymas.

Įmonėms, kurios darbus pradės anksčiau nei planavo bus supaprastintos ne tik aptvėrimo, kasinėjimo sąlygos, leidžiama dirbti be laiko apribojimo 24 val. per parą, bet ir karantino laikotarpiu ir 15 d. po jo bus atleistos nuo rinkliavos. Be to, visi leidimai bus derinami supaprastinta tvarka nuotoliniu būdu.

Nuo metų pradžios iki kovo mėnesio Vilniaus miesto savivaldybė išdavė apie 1000 leidimų, schemų dėl eismo ribojimo atliekant kasimo, remonto, rekonstrukcijos darbus sostinės gatvėse. Beveik per mėnesį, esant karantino laikotarpiui, tokių leidimų buvo išduota beveik 300.

Sostinės savivaldybė prašys Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros, Lietuvos statybininkų ir „Lietuvos kelių“ asociacijų pagalbos siekiant paraginti bendroves kuo skubiau pradėti planuotus darbus mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)