Atėjus pavasariui prasidėjo ir motociklininkų sezonas, į gatves vėl grįžta įvairaus tipo dviratės transporto priemonės.

„Prasidėjus pavasariui keliuose pastebėsime daugiau dviratininkų ir motociklininkų. Pastarųjų vairuotojai turėtų būti itin dėmesingais ir pasistengti būti kuo labiau matomais, vengti staigių manevrų ir gatvėse bei keliuose elgtis kuo labiau nuspėjamai. Siūlyčiau kiekvienam asmeniškai įvertinti savo elgesį eisme ir pagalvoti, kaip tapti kultūringesniais eismo dalyviais. Nuo tarpusavio pagarbos priklauso, ar keliuose būsime saugūs“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Saugaus eismo ekspertai pataria, kad tiek automobilių vairuotojai, tiek motociklininkai turėtų būti dėmesingesniais, neviršyti leistino greičio ir atsakingai dalyvauti eisme.

„Motociklininkų bendruomenė tampa vis labiau drausminga ir motyvuota atsakingai dalyvauti eisme. Motociklas gatvėje sunkiau pastebimas, todėl patys motociklų vairuotojai turėtų pasistengti, kad jų dalyvavimas eisme nekeltų problemų kitiems eismo dalyviams“, – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.


Pasak V. Grašio, greitis ir saugumas yra du svarbiausi elementai, kurie privalo tiksliai derėti tarpusavyje, nes viršytas greitis ar nepasirinktas saugus greitis dažnai tampa nelaimės priežastimi. Atidūs privalo būti ir automobilių vairuotojai, sutelkti dėmesį į vairavimą ir neužsiiminėti pašaline veikla. V. Grašys sako, kad abipusis supratimas ir pagarba visiems eismo dalyviams užtikrina visų saugumą.

Didelę patirtį važinėjant motociklu turintis žurnalistas Rimas Bružas tvirtina, kad visų eismo dalyvių tolerancija motociklininkų atžvilgiu yra žymiai padidėjusi, o dėl to eismas tampa saugesnis.

„Kiekvieną sezoną susiduriama su tais pačiais iššūkiais, todėl kiekvienas motociklininkas pirmiausia turėtų pradėti nuo savęs ir pasirūpinti saugumu. Pagrindinis patarimas visiems motociklų vairuotojams – prieš sėdant ant motociklo ir rengiantis savo saugią aprangą, pirmiausia reiktų nusirengti savo ego ir palikti namuose“, – pataria R. Bružas.

Apie vairuotojų dėmesingumą kalba ir automobilių ekspertas, žurnalistas Valdas Valiukevičius. Jis sako, kad atėjus pavasariui ir į gatves sugrįžus motociklininkams, automobilių vairuotojai turėtų labiau sukoncentruoti dėmesį į vairavimą ir atidžiai stebėti eismą.

„Svarbiausia, ką turi padaryti automobilių vairuotojai – neužsiimti pašaline veikla vairuojant ir matyti 360 laipsnių aplink save. Turime gerbti vieni kitus ir neskirstyti į pėsčiuosius, motociklininkus ar vairuotojus. Visi mes esame eismo dalyviai, todėl važiuokime saugiai“, – sako V. Valiukevičius.

Atšilus orams į gatves išrieda daug dviračių, motociklų, elektrinių paspirtukų, kuriuos pastebėti gali būti sudėtinga, todėl dėmesingumas ir pagarba kitiems eismo dalyviams prisideda prie saugaus eismo užtikrinimo.

Susisiekimo ministerija pataria karantino laikotarpiu vengti nebūtinų kelionių ir likti namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)